Rehber REMUX nedir?

Merhaba hocam, sanırım bildirimi görmemişim ya da bildirim gelmemiş, bu yüzden bu kadar gecikmeli cevap veriyorum- kusura bakmayın. Yazıda bahsettiğim gibi ya o tür torrent izleyicilerine başvuracaksınız, yahut bir bluray oynatıcı edineceksiniz ve satın alacaksınız. Ülkenin durumu zaten belli, kalite istiyorsanız çok fazla para dökmeniz gerekli ve alsanız bile dediğiniz gibi bazı insanlar bu durumla pek alakadar olmuyor.
Annem ve babamla da bazen film izlemek istiyorum hocam. O yüzden Türkçe dublajlı olması gerekiyor. Sadece bir site bulabildim o da bir Türk sitesi. En üst görüntü ve ses kalitesine sahip yani Remux filmlere Türkçe dublaj gömüyorlar. Türkçe dublajı bulması da zor ve uğraştırıcı bir süreç olduğu için ve bunu halihazırda yaptıkları için alternatifleri yok, hem kaliteli hem dublajlı izleyeyim diyenler için. Aylık üyelik almak gerekiyor hatta film isteği hakkı bile var. İsim veremem reklam olmasın diye Google'da arattığınızda direkt çıkıyor zaten.

Annem ve babamla da bazen film izlemek istiyorum hocam. O yüzden Türkçe dublajlı olması gerekiyor. Sadece bir site bulabildim o da bir Türk sitesi. En üst görüntü ve ses kalitesine sahip yani Remux filmlere Türkçe dublaj gömüyorlar. Türkçe dublajı bulması da zor ve uğraştırıcı bir süreç olduğu için ve bunu halihazırda yaptıkları için alternatifleri yok, hem kaliteli hem dublajlı izleyeyim diyenler için. Aylık üyelik almak gerekiyor hatta film isteği hakkı bile var. İsim veremem reklam olmasın diye Google'da arattığınızda direkt çıkıyor zaten.
Özel Türk torrent trackerları da mevcut tabi ki ancak isim vermiyeyim, onlar ile de rahatça bulabilirsiniz. Yahut dediğim gibi TurkishAudioCenter'dan vs. alıp kendiniz de muxlayabilirsiniz.

MakeMKV kullanmak daha basit bir yöntem remux için (MKV olarak yapıyor). LibreDrive'a uygun bir writer kullanmanız lazım (kopyalayabilmek için Blu-ray /4K Blu-ray diskleri gerekli). Ben bizzat birkaç satın aldığım 4K Blu-Ray'i yaptım (Scarface, Ronin, Heat, Midnight Run gibi).

Peki hybrid remuxlara bakış açınız nedir?
Örneğin Interstellar’ın blu-ray sürümünde Dolby Vision yok. Streaming platformlardaki WEBDL uzantılı sürümden Dolby Vision’ı alıp blu-ray remux’a gömüyorlar. Bazıları Reddit’te senkronizasyon sorunlarından bahsetmiş.

Örneğin Interstellar’ın blu-ray sürümünde Dolby Vision yok. Streaming platformlardaki WEBDL uzantılı sürümden Dolby Vision’ı alıp blu-ray remux’a gömüyorlar. Bazıları Reddit’te senkronizasyon sorunlarından bahsetmiş.
Düşük bitrate'li DV ile yüksek bitrate'li HDR10. Karar vermek için incelemek lazım.

Örneğin Interstellar'ın Blu-ray sürümünde Dolby Vision yok. Streaming platformlardaki WEBDL uzantılı sürümden Dolby Vision'ı alıp Blu-ray Remux'a gömüyorlar. Bazıları Reddit'te senkronizasyon sorunlarından bahsetmiş.

Hatta daha geçenlerde biri 60FPS olarak yayınlamıştı (Torrent olarak ) . İlk birkaç sahne harici , şu ana kadar izlediğim en iyi verisyondu. Bu tarz işlerle kafayı bozanların elinden çıkmış işler gerçekten çok kaliteli oluyor ( birkaç ufak tefek pürüzleri görmezden geliyorsunuz otomatikman ).

Önceki yazılarınızda bahsettiğiniz o malum site (xxxbol olduğunu tahmin ediyorum) hızlı ve güvenilirlik konusunda en stabil olanları herhalde. Birkaç forumda daha adları geçiyor millet memnun gibi. Zaten dublajlı herhangi bir film izleyeceksiniz ister istemez kayıplı ve orijinalinden daha kötü bir " çevre sesi " ne maruz bırakılmış oluyor. Ben genelde görüntüyü başka , sesi başka yerden alıp mkctoolnix ile birleştiriyorum ve bu sırada diğer dilleri ve altyazıları falan kaldırıyorum. Bazen boyut 7-8 GB kadar düşüyor işime de geliyor , çünkü yüksek bitrate beni daha çok tatmin ediyor.

Güncel işleri nispeten buradan Turktoxxx.us ( uzun halini yazmayayım ne olur ne olmaz ) takip ediyorum. Bir de Torrexxing.com sitesi var , buraya da hızlı düşüyor bazı şeyler . Oradan buran toplamayla idare ediyoruz :)

Fakat kült işleri "bol" sitesinden en iyi verisyonla izlemek , herhalde en genel geçer yol.
Yurt dışında bile insanlar 10k dolarlık sistemden Netflix Amazon cart curt izliyorsa , bizim gibiler direnmedikçe bu yolun sonu kötüye gidiyor gibi maalesef ...

Kafa ütülediğim için şimdiden k.bakmayın 🙏

Hatta daha geçenlerde biri 60FPS olarak yayınlamıştı (Torrent olarak ) . İlk birkaç sahne harici , şu ana kadar izlediğim en iyi verisyondu. Bu tarz işlerle kafayı bozanların elinden çıkmış işler gerçekten çok kaliteli oluyor ( birkaç ufak tefek pürüzleri görmezden geliyorsunuz otomatikman ).

Önceki yazılarınızda bahsettiğiniz o malum site (xxxbol olduğunu tahmin ediyorum) hızlı ve güvenilirlik konusunda en stabil olanları herhalde. Birkaç forumda daha adları geçiyor millet memnun gibi. Zaten dublajlı herhangi bir film izleyeceksiniz ister istemez kayıplı ve orijinalinden daha kötü bir " çevre sesi " ne maruz bırakılmış oluyor. Ben genelde görüntüyü başka , sesi başka yerden alıp mkctoolnix ile birleştiriyorum ve bu sırada diğer dilleri ve altyazıları falan kaldırıyorum. Bazen boyut 7-8 GB kadar düşüyor işime de geliyor , çünkü yüksek bitrate beni daha çok tatmin ediyor.

Güncel işleri nispeten buradan Turktoxxx.us ( uzun halini yazmayayım ne olur ne olmaz ) takip ediyorum. Bir de Torrexxing.com sitesi var , buraya da hızlı düşüyor bazı şeyler . Oradan buran toplamayla idare ediyoruz :)

Fakat kült işleri "bol" sitesinden en iyi verisyonla izlemek , herhalde en genel geçer yol.
Yurt dışında bile insanlar 10k dolarlık sistemden Netflix Amazon cart curt izliyorsa , bizim gibiler direnmedikçe bu yolun sonu kötüye gidiyor gibi maalesef ...

Kafa ütülediğim için şimdiden k.bakmayın 🙏
60 FPS filmlere karşıyım. Yönetmenin amaçlıdığı şey 24 FPS sonuçta. Evet xxxbol sitesi bir tek düzgün gözüküyor. Onun haricinde bir site daha buldum ancak adam akıllı içerik yok. Dolby Atmos ses sistemim yok o yüzden çok da önemli değil benim için ses. Bitrate benim için sadece bir noktaya kadar önemli. Örneğin Netflix 4K Dolby Vision içeriklerdeki bitrate yeterli çünkü kullandığım Televizyon çok da kaliteli bir panele sahip değil. Standart 4K HDR destekli Philips TV. Benim amacım hem 4K hem de düz HDR10 değil de HDR10+ ya da Dolby Vision olması ve Türkçe dublaj olması. Bu 3 kombinasyon bir arada içerik bulmak çok zor. O kadar para vermişim televizyona bari adam akıllı film izleyeyim diyorum. 4. kombinasyon da var o da IMAX kombinasyonu ama her filmde yok bazı filmlerde var.

60 FPS filmlere karşıyım. Yönetmenin amaçlıdığı şey 24 FPS sonuçta. Evet xxxbol sitesi bir tek düzgün gözüküyor. Onun haricinde bir site daha buldum ancak adamakıllı içerik yok. Dolby Atmos ses sistemim yok o yüzden çok da önemli değil benim için ses. Bitrate benim için sadece bir noktaya kadar önemli. Örneğin Netflix 4K Dolby Vision içeriklerdeki bitrate yeterli çünkü kullandığım televizyon çok da kaliteli bir panele sahip değil. Standart 4K HDR destekli Philips TV. Benim amacım hem 4K hem de düz HDR10 değil de HDR10+ ya da Dolby Vision olması ve Türkçe dublaj olması. Bu 3 kombinasyon bir arada içerik bulmak çok zor. O kadar para vermişim televizyona bari adamakıllı film izleyeyim diyorum. 4. kombinasyon da var o da IMAX kombinasyonu ama her filmde yok bazı filmlerde var.

Ses önemli değilse benim yaptığımı yapmanızı tavsiye ederim.
Bahsettiğimiz site de zaten aylık en düşük 200TL, büyük şehirlerden birinde oturmasanız bile döner+kola kombinasyonu parası.

Bu arada paylaşan kişinin ne kadar önem verdiği de işin rengini çok değiştiriyor. Nispeten kalbur üstü bir OLED TV'den izliyorum içerikleri. Tokyo Vice dizisinin HDR olan versiyonunu bulup onu indirmiştim ilk bölümü sevince fakat o kadar karanlık yapılmıştı ışığa etki eden her şeyi sonuna kadar köklemek zorunda kalmıştım. Kaldı ki geceleri izlerim ona rağmen yani...

Umarım, platform sağlayıcıları ileride " kalite seçeneği " butonu sunarda bizde kafamıza ayarlarız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı