2011 model 1.5 dCi Megane 3 aracım var. Otomatik. 262 bin km'de. Ben de bir subay abimden almıştım. Değişensiz benim aracım da.
Düzenli bakılırsa 1.5 dCi ölümsüz motordur. Kronik turbodan yağ kaçırma olayı vardır, bu yaştaki ve km'deki 1.5 dCi'lerin %95'i turbodan yağ kaçırır. Düzenli yağ değişimi yapıldığında (10 bin km'de 1), aracı ilk çalıştırdığınızda hemen hareket ettirmez 1-2 dk bekleyip giderseniz, stop edecekken de 1-2 dakika bekleyip kapatırsanız hiçbir sorun olmaz. Turboyu değiştirseniz de bir süre sonra kaçıracak. Çok büyük bir problem değil, takılmayın.
Benim aracın baskı balata/kavraması biraz azaldı. ilk kalkarken biraz titreme yapıyor bu yüzden. Kavrama 30-40 bin TL civarı. Ayrıca 1'den 2'ye geçerken kararsız kalır, tak diye ses çıkarabilir. Normaldir, hepsinde var.
Kolay alınır, kolay satılır. Ustası boldur, parçası genelde ucuzdur. 1.5 dCİ'lerde km çok önemli değildir. Gösterin bir ustaya, alınır derse alıp geçin. Mis gibi arabadır. Alacağınız araba temizse ve düzenli bakım yaptırırsanız en ufak sorun yaşamaz, kafanız rahat kullanırsınız.