10 yıldır dizel motor Fluence kullanıyorum ve araç Türkiye için iyi bir seçenek bence. Aldığımız zaman 2011 yılında dizel motorlarda çoğu marka 15 binde bir bakıma çağırırken Renault 20 binde bakıma çağırıyordu. Dizel motorarını başarılı buluyorum. Yere yakın değil (normalde yere yakın olsa daha iyi ama bizdeki asfalt kalitesi ve çukurlar malum), yakıt tüketimi çok iyi (Ankara'da 4,3 -4,5 arası değerlere sahip bende), performansı gayet yeterli, bakımı ve parçası pahalı değil, ikinci el satımı rahat ve hiç önemli bir sorun yaşatmadı bize şuana kadar 200 bini geçmesine rağmen. Bir araba üzerinde gitmiş oldum ama Türkiye'de Renault, Toyota, Ford, Opel, Volswagen gibi markalar gerek ikinci elde, gerek parça konusunda iyi bence. Renault çok kaliteli araç yapmaz ama Türkiye için uygun araçlar yapıyor bence. B segmentinde Clio'nun segment lideri olması buna örnek. C segmentinde yine Megane fena değildir, farklı özelliklerde farklı markaların avantjları oluyo genelde bu segmentte özellikle donanım farklılığı olarak. Mesela Megane yerine Civic daha donanımlı alt donanım paketlerinde. D segmentinde açıkçası Talisman yine fena bir araç değil ama Superb ondan iyidir benim gözümde.
Yorumlarda fikirlerini belirtenlerde umarım yeni modellerini denemişlerdir ve ondan hareketle bilgi aktarıyorlardır. Fiat markasını da görmüş birisi olarak aynı kefeye koymazdım ben.