Renault nasıl bir markadır?

10 yıldır dizel motor Fluence kullanıyorum ve araç Türkiye için iyi bir seçenek bence. Aldığımız zaman 2011 yılında dizel motorlarda çoğu marka 15 binde bir bakıma çağırırken Renault 20 binde bakıma çağırıyordu. Dizel motorarını başarılı buluyorum. Yere yakın değil (normalde yere yakın olsa daha iyi ama bizdeki asfalt kalitesi ve çukurlar malum), yakıt tüketimi çok iyi (Ankara'da 4,3 -4,5 arası değerlere sahip bende), performansı gayet yeterli, bakımı ve parçası pahalı değil, ikinci el satımı rahat ve hiç önemli bir sorun yaşatmadı bize şuana kadar 200 bini geçmesine rağmen. Bir araba üzerinde gitmiş oldum ama Türkiye'de Renault, Toyota, Ford, Opel, Volswagen gibi markalar gerek ikinci elde, gerek parça konusunda iyi bence. Renault çok kaliteli araç yapmaz ama Türkiye için uygun araçlar yapıyor bence. B segmentinde Clio'nun segment lideri olması buna örnek. C segmentinde yine Megane fena değildir, farklı özelliklerde farklı markaların avantjları oluyo genelde bu segmentte özellikle donanım farklılığı olarak. Mesela Megane yerine Civic daha donanımlı alt donanım paketlerinde. D segmentinde açıkçası Talisman yine fena bir araç değil ama Superb ondan iyidir benim gözümde.

Yorumlarda fikirlerini belirtenlerde umarım yeni modellerini denemişlerdir ve ondan hareketle bilgi aktarıyorlardır. Fiat markasını da görmüş birisi olarak aynı kefeye koymazdım ben.
 
10 yıldır dizel motor Fluence kullanıyorum ve araç Türkiye için iyi bir seçenek bence.
Aslına bakarsan o arabanın Renault ile bağlantısı çok yok mühendislik olarak ama neyse. :D Aynı şekilde Symbol de Renault mühendisliği değil. Grup içindeki firmalar (Samsung - Dacia - Renault) maalesef bu şekilde amblem ve marka değişikliği ile pazara göre araba satabiliyor.
 
Bence Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi fiyat performans otomobilleri üreten bir marka. Yıllardır Türkiye'ye yatırım ve üretim yapmaları da hoşuma gidiyor. Aynı zamanda almanlar ile birlikte en iyi motor teknolojisine sahip, düşük hacimde çok güçlü ve tasarruflu motorlar üretebiliyorlar. Bunun en büyük kanıtı da F1 başarıları.
Sizin algınıza göre Renault nasıl bir marka?
Kaportası pek iyi değildir. Fransız arabaları genelde ekonomik yönde araba üretirler. Güvenliği iyidir. (ABS, ASR, ESP, Airbag) Ben çok Reanult'a bindim. Megane'dır, Fluence'dir. Eğer ekonomik olsun az yaksın ama hızlanmasın 0-100'ü 11 - 12sn. Olsun diyorsanız Fransız iyi. Ha yanlış anlamayın iyi hızlı arabalarıda var. Ama performans çok önemli 530 NewtonMetre tork üretsin gaza bastığında patinajlar çeksin diyorsanız Alman. Sağlamlık en önemli şey! Diyorsanız İsveç arabalarına göz atın derim. Büyük güçlü ve dayanıklı bir araba istiyorsanız Jeep markasına göz atın.
 
Can güvenliği soru işareti.
Renault çok uzun zamandır sürücü ve yolcular için en güvenli binek otomobilleri üreten markalardan biri. Şimdiki platform mühendisliğinin geliştiricisi ve BMW/Mercedes gibi markalar 3-4 yıldız alırken ilk 5 yıldız alan marka.

Sizler Renault diye Samsung ve Dacia'nın mühendisliğini yaptığı Fluence ve Symbol'e biniyorsunuz bu ülkede. Sorun bunlar gibi modellerde, grup içi markaların arabaları pazara göre amblem değiştirilerek satılır.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı