Render alınca video kalitesi düşüyor

Daha fazla  
OBS veya NVIDIA'nın uygulamasını kullanıyorum. 1920x1080 16:9 kayıt alıyorum. Kayıt bittikten sonra kalite iyi fakat Adobe Premiere Pro veya CapCut ile 9:16 render aldıktan sonra kalite 480p oluyor. Nasıl düzeltebilirim? Reels videoları için 9:16 render alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dışa aktar kısmında render etme seçeneklerinden 1080p'yi seçersen 1080p olarak render alırsın ama benim de anlamadığım bir kısım var. Örneğin Nvidia Experience ile 1080p bir video çekip herhangi bir edit programında yine 1080p olarak render alınca dosya boyutu baya düşüyor.

Dışa aktar kısmında render etme seçeneklerinden 1080p'yi seçersen 1080p olarak render alırsın ama benim de anlamadığım bir kısım var. Örneğin Nvidia Experience ile 1080p bir video çekip herhangi bir edit programında yine 1080p olarak render alınca dosya boyutu baya düşüyor.
Seçiyorum zaten.

@furkwNN Render ayarlarında sorun var o zaman. Ne ile render alıyorsun? Media Encoder ile alıyorsan birkaç ayar yapman gerekecek.
1734443250952.png

@furkwNN Naptınız hocam siz. :D Şu ayarları kullanın bende bunları kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4K render almayın bu arada videonuz 4K değilse.

@furkwNN Naptınız hocam siz. :D Şu ayarları kullanın bende bunları kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4K render almayın bu arada videonuz 4K değilse.

Bitrate tam kapasitede kullanılması kaliteyi daha iyi yapmıyor mu? Ben sona kadar çekiyordum şimdiye kadar. Böyle yapmasının sebebi nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı