Çözüldü Render alırken ekran kararması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhabalar herkese ben Arda.

Aynı sorunu doğru başlıkla doğru yerde açma kararı aldığımdan burada da konu açtım ve daha iyi olacağını düşündüm.

C4D programında render alırken dün ekran ile birlikte klavye ve fare ışığı da gitti ancak kasa çalışıyordu. Birçok forumdaki kişiler ekran kartından ya da PSU'dan kaynaklandığını söylüyor ancak ben PSU'dan şüphelenmiyorum çünkü oyunları saatlerce oynayabiliyorum sorunsuz. Driverları da güncel zaten bir hafta oldu kasayı toplayalı. GPU driver'ını AMD Support'tan, Chipset driverını da ASUS anakartımın sitesinden indirip kurdum. Aygıt yöneticisinde sorun yok gözüküyordu ancak ben yine de daha güncelini kurmayı tercih ettim yanlış mı yaptım bilmiyorum. Bu sorunu nasıl giderebilirim sizce?

RX 570 Armor ekran kartım, Ryzen 5 2600 işlemcim, 700W 80Plus PSU, ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakartım var.

Ayrıntılı açıklama için;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet sorun işlemcinin aşırı ısınmasıymış. Su soğutucu taktım sorun düzeldi. Render işleminde mantıksal işlemciler de çalıştığından ötürü 2 kat ısınıyor işlemci.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı