CyrenBorgeyn
Decapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar,
3D modelleme ve grafik tasarım işleri yapıyorum. Adobe uygulamalarını rahat kullanabileceğim, render işlerinde sıkıntı çıkarmayacak bir sisteme ihtiyacım var. Ekran kartı olarak NVIDIA tercihim. Pek oyun oynamıyorum arada bir Valorant, CS falan girebilirim.
* İşlemci olarak AMD seçmem durumunda AM5 seçerek ileriye dönük bir sistem düşünüyorum.
* Intel işlemci seçmem durumunda DDR5 almaya gerek var mı? Intel soket değişmesi durumunda bir anlamı kalmayacak diye düşünüyorum.
Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Monitör dahil değil bütçeyi sadece sistem için ayırdım.Bütçeye monitör dahil mi?
AMD ekran kartı düşünmüyorum çünkü çok fazla sorun yaşadım. İşlemci içinde aslında düşüncem AM5 AMD sistem toplayıp ilerde sadece işlemciyi yükselterek devam etmekti. İntelde soket değişmeyeceğini bilsem ddr5 bir sistem toplar aynı şekilde ileride yükseltmeyi düşünürdüm. Ama intelin bir sonraki nesilde soket değişeceğini düşünüyorum.Hocam ileriye dönük işlemci amd seçilebilir diyeceğim de Intel bayağı uzun oldu yani bence Intel'de uzun dönem o LGA türünde kalır çünkü işlemciyi yaparken transistörler mi devleremi ne sığdırmadığı için soket yapısını değiştirdi bir zahmet o kadar uzamış artık değişmez bence eğer monitör dahil ise AMD+NVIDIA değil ise Intel+NVIDIA alın ha AMD ekran kartı alınmaz mı alınır ben optimizasyonu daha iyi olduğu için NVIDIA tercih ederdim
Öneri için teşekkürler akşam uygun bir vakitte inceleyeceğim.AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz (Turbo 5.3GHz) 6 Core 12 Threads 32MB Cache AM5 İşlemci | Teknobiyotik
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz (Turbo 5.3GHz) 6 Core 12 Threads 32MB Cache AM5 İşlemciwww.teknobiyotik.com
Anasayfa - tekramarket.com | Güvenilir Sanal Mağazanız
notebook, tablet, bilgisayar, oyuncu ürünleri ve bir çok ürün uygun fiyatlarla tekramarket.com'da.www.tekramarket.com
Adata XPG LANCER DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz Ram Bellek (AX5U5200C3816G-DCLAWH) | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
NZXT H510 Flow Black Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
NZXT H510 Flow Black Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
ASUS Tuf - Gamıng 750b 80 Plus Bronze 750w Güç Kaynağı Power Kablosuz 6 Yıl Garanti - Fiyatı, Yorumları
ASUS Tuf - Gamıng 750b 80 Plus Bronze 750w Güç Kaynağı Power Kablosuz 6 Yıl Garanti yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
ZOTAC GAMING RTX 4070 TI TRINITY OC 12GB (ZT-D40710J-10P)192 BIT GDDR6X Ekran Kartı
ZOTAC GAMING RTX 4070 TI TRINITY OC 12GB (ZT-D40710J-10P)192 BIT GDDR6X Ekran Kartı En Uygun Fiyat Garantisi,www.dfsbilgisayar.com
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Soğutucu & Fan çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com
38.200 TL. PSU DeepCool seçilerek 650 TL düşer fiyat. 37.550 TL olur. +2.5K ödeyerek uzun ömürlü güncel bir sisteminiz olabilir.
Öneri için teşekkürler. AMD işlemci seçmek ileriye dönük iyi bir seçenek olmaz mı? Birde ekran kartını 4070 Ti olarak düşünüyorum. Şuan ryzen 7600x ile 4070 ti üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum ama yinede bir taraftan intel işlemcide nasıl olur diye geçiyor aklımdan çünkü inteli en son 8. nesilde kullandım. İntele karar verirsem DDR5 toplamak mantıklı olur mu?RAPTOR-TUF3070 / INTEL i7-13700KF / ASUS TUF GeForce RTX 3070 GAMING OC V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
RAPTOR-3070 oyuncu bilgisayarı ASUS RTX 3070 ekran kartı ve INTEL Core I7-13700KF işlemci ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Şu sistemde anakartı ASUS TUF yapıp, SSD'yi de 1 TB yaparsanız 34.600 TL gibi bir fiyat çıkıyor.
İşlemci ateş ediyor, size de bu lazım.
Ayrıca 3070 de oyun tercihleriniz için çok çok yeterli.
Öneri için teşekkürler. AMD işlemci seçmek ileriye dönük iyi bir seçenek olmaz mı? Bir de ekran kartını 4070 Ti olarak düşünüyorum. Şu an Ryzen 7600X ile 4070 Ti üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum ama yine de bir taraftan Intel işlemcide nasıl olur diye geçiyor aklımdan çünkü Intel'i en son 8. nesilde kullandım. Intel'e karar verirsem DDR5 toplamak mantıklı olur mu?