Render için 9700K vs 3700X

Xalionis

Hectopat
Yer
Antalya
Merhabalar.
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Benim sorum şu şekilde aşağıda imzamda sistemlerim yazılı. Yayın kayıtlarından oynadığım oyunları bilgisayarımda editleyip YouTube'a atmak istiyorum. Ama hangi sistem ile render almam daha hızlı olur ona karar veremedim. Çünkü 3700X olan yayın sistemin de 8 GB RAM bulunmakta. Normal oyun sisteminde 9700K ve 16 GB RAM bulunmakta RAM'dan dolayı oyun sisteminden mi render almak mantıklı yoksa yayın mı karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoklu çekirdek performansı render performansını etkileyen baş faktör. 3700X modeli 9700K'ya nazaran çoklu çekirdek performansı olarak daha üstün bir model. 3700X ile render'da daha üstün bir performans elde edebilirsiniz. RAM konusunda iki sistemi denemekte fayda var.

Merhabalar.
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Benim sorum şu şekilde aşağıda imzamda sistemlerim yazılı. Yayın kayıtlarından oynadığım oyunları bilgisayarımda editleyip YouTube'a atmak istiyorum. Ama hangi sistem ile render almam daha hızlı olur ona karar veremedim. Çünkü 3700X olan yayın sistemin de 8 GB RAM bulunmakta. Normal oyun sisteminde 9700K ve 16 GB RAM bulunmakta RAM'dan dolayı oyun sisteminden mi render almak mantıklı yoksa yayın mı karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kuşkusuz r7 3700x diyebilirim çünkü 9700k oyun odaklı bir cpu dur
Kuşkusuz r7 3700x diyebilirim çünkü 9700k oyunlar için tasarlanmış bir cpu dur
3700x render konusunda çok başarılı bizzat kendim test etme şansını bulmuştum

Neden denemiyorsun? Aynı render işlemini iki sistemde de dene, bizi de aydınlat.

Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim ancak soru gayet açık sanırım.Zaman kaybını ne kadar tolere edebilirsem benim için o kadar iyi editlediğim videoların boyutları 1080P 60FPS olmasından ve kayıt edilen BİT hızından dolayı yüksek çıkmakta ve iki sistemde de deneme durumunda benim büyük bir zamanımı hiç etmiş olacak.O yüzden zaten forum da sormayı uygun gördüm.Anlayacağınız vaktim kısıtlı günlük genel olarak 9-10 saat yayınlarım oluyor kendime bile zaman ayıramıyorum :)

Çoklu çekirdek performansı render performansını etkileyen baş faktör. 3700X modeli 9700K'ya nazaran çoklu çekirdek performansı olarak daha üstün bir model. 3700X ile render'da daha üstün bir performans elde edebilirsiniz. RAM konusunda iki sistemi denemekte fayda var.
RAM render yaparken çok fazla kullanılmıyor diye biliyorum. Çok fark ediyorsa da bir 8GB daha takıp Ryzen kullanmak daha mantıklı.
Kuşkusuz r7 3700x diyebilirim çünkü 9700k oyun odaklı bir cpu dur

3700x render konusunda çok başarılı bizzat kendim test etme şansını bulmuştum

Sanırım herkes aynı fikirde 3700X de almaya başlayayım o zaman.Cevap veren bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.

@Xalionis 3700X render ve iş uygulamalarında daha başarılı. Lakin kullanacağınız editleme programı Premiere Pro ise 9700K 3700X'den daha iyi performans verir.
Evet şuan Premiere Pro kullanıyorum ama After Effect'e de sahibim toplu şekilde satın almıştım grafiker olduğum için.Peki çok bir fark var mı arasında.Eğer varsa After Effect'e dönebilirim

Evet şuan Premiere Pro kullanıyorum ama After Effect'e de sahibim toplu şekilde satın almıştım grafiker olduğum için.Peki çok bir fark var mı arasında.Eğer varsa After Effect'e dönebilirim
Recep Baltaş bu konu hakkında şunu söylemişti.
pcm.jpg

Tercih sizin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı