Render için 9700K vs 3700X

Xalionis

Hectopat
Yer
Antalya
Merhabalar.
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Benim sorum şu şekilde aşağıda imzamda sistemlerim yazılı. Yayın kayıtlarından oynadığım oyunları bilgisayarımda editleyip YouTube'a atmak istiyorum. Ama hangi sistem ile render almam daha hızlı olur ona karar veremedim. Çünkü 3700X olan yayın sistemin de 8 GB RAM bulunmakta. Normal oyun sisteminde 9700K ve 16 GB RAM bulunmakta RAM'dan dolayı oyun sisteminden mi render almak mantıklı yoksa yayın mı karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@actanonverba Tekli çekirdek tabanlı iş uygulamalarında 9900K'nın bariz üstünğü var. Çoklu çekirdek tabanlı uygulamalarda ise 3900X'in üstünlüğü var. Bu tamamen hangi Program ile uğraştığınız ile alakalı.

Cinebench R20'de 3900X önde olması gibi.
Premiere Pro ve Handbrake'de ise 9900K'nın önde olması gibi.

Son düzenleme:
Recep Baltaş bu konu hakkında şunu söylemişti.
Eki Görüntüle 467528
Tercih sizin.
Anladım.Şöyle bir şey yaptım hazır bu gün boşken denemek istedim aynı anda render'a koydum 9700K da 14 dakika derken 3700X de 19 dakika dedi ama Ram farkı var birisi 8GB birisi 16GB ki Ryzen da Ram önemi fazla olduğu için mi bu kadar fark oldu yoksa ciddi olarak Ryzen daha mı düşük kalıyor Ram farkından dolayı net bir sonuca varamadım acıkçası ben.

Anladım.Şöyle bir şey yaptım hazır bu gün boşken denemek istedim aynı anda render'a koydum 9700K da 14 dakika derken 3700X de 19 dakika dedi ama Ram farkı var birisi 8GB birisi 16GB ki Ryzen da Ram önemi fazla olduğu için mi bu kadar fark oldu yoksa ciddi olarak Ryzen daha mı düşük kalıyor Ram farkından dolayı net bir sonuca varamadım acıkçası ben.
Bu kadar fark olacağını düşünmüyorum. Her iki sistemi 16GB ile test etmeden kesin bir sonuca erişemessin.
Ryzen da Ram önemi fazla olduğu için mi bu kadar fark oldu
Evet

Bu kadar fark olacağını düşünmüyorum. Her iki sistemi 16GB ile test etmeden kesin bir sonuca erişemessin.

Ben de öyle düşünüyorum yılbaşında zaten Ryzen sistemine yeni Ram alıcam yada İntel olan sistemdeki Ramları ona geçirim İnteli 32 ye çıkarmayı düşünüyorum.Ryzen dan sadece yayın verdiğim için yüksek bir ram a ihtiyaç duymuyor o yüzden 16 yeterli diye düşünüyorum.(Ki şuan 8 de yetmekte yayın için.)

@Xalionis 4K video işlemeyecekseniz RAM'leri 32GB yapmaya gerek yok 16GB fazlasıyla yeterlidir.
Yok video işleme için değil Cities Skylines'ı büyük derecede modlu oynuyorum ve kullandığım modlardan dolayı oyun loading de bile 14GB civarı ram kullanımı oluyor.(Tasarım konusunda realistic tasarımları daha çok sevdiğim için bu tarz oyunlarda modlu oynuyorum.) O yüzden mecburen yükselticem.Oyun bilgisayarındaki Ram ı ve şuan takılı olanları da Ryzen sisteme aktarmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı