Render için AM4 Anakart Önerisi

emirimer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Evde çalışmalarıma devam edebilmek için orta karar bir render sistemi kurmaya karar verdim. Sistemde ilk etapta modelleme ve CPU render'a ağırlık vereceğim. Ancak sonrasında Nisan Mayıs gibi ekran kartı ilave etmeye planlıyorum. İlk etapta mevcut quadro ekran kartım olacak.

Kasa ve RAM'lerimi aldım. Ancak anakart konusunda kararsızım. Çok fazla MSI B450 Tomahawk Max önerilmiş ancak 900TL'lere çıkıldığında biraz daha ilave ile X570 ya da X470 de tercih edilebilir diye düşünüyorum. Sistem genel durumu ve anakart tercihi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X (çekirdek sayısı ve RGB fanı nedeniyle bunu seçtim, 3700X fiyatını fazla buldum)
Anakart: ?
SSD: XPG S40G 512 GB ya da Corsair MP510 480GB (RGB tercihim ancak olumsuz yorumlar var)
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3000 MHz CL15 (satın alındı)
Ekran kartı: PNY quadro 600 (mevcut)
Kasa + PSU: Corsair Spec-Delta RGB + Corsair VS550 (satın alındı)

Yardım alabilmek için biraz daha seçeneklerimi kısıtlayıp yazıyorum. Fiyat sırasına göre listeliyorum. Hangisini tercih etmek doğru olur.

İşlemci olarak 2700X'e karar verdim M2 ssd'yi de gen3 olarak alacağım. 600-1200 bandında tercih yapabilirim diye düşünüyorum tabi ne kadar uygun sçersem diğer bileşenlere daha fazla bütçe ayırabileceğim.

- Gigabyte Aorus B450 Elite (~750TL)
Saçma ama tasarımını çok beğendim. M2 SSD kısmındaki soğutucu olması güzel. RGB konusunda daha fazla giriş sunuyor. Çift M2 olması çok güzel ileride fiyatların inmesi ile depolamayı da M2'ye çevirebilirim.

- MSI B450 Tomahawk MAX (~850TL)
Çok fazla tavsiye ediliyor. Ancak kasamdaki RGB fanlar ile uyumlu olacak mı o konuda soru işaretim var. Ses kartında optik çıkış olsun isterdim.

- Gigabyte Aorus B450 Pro (~850TL)
Diğer Gigabyte'ın üst modeli. Ondaki tüm artıların yanı sıra ses çipi daha iyi ve optik çıkış barındırıyor.

- Asus ROG Strix B450-F Gaming (~950TL)
Çift M2 slotu bulunuyor. RGB konusunda msi gibi tek tarzda çıkış barındırıyor. Ses çipi daha iyi.

- Gigabyte X570 UD (~970TL)
Sanıyorum tek artısı X570 olması. X570 diye boş kart almayı da mantıklı bulmuyorum.

- MSI MPG B450 Gaming Pro Carbon AC (~1100TL)
Wireless olması güzel. Asus ve Gigabyte'ın dolu modelleri gibi olanaklar sunuyor ancak aradaki fiyat farkına değer mi?

- MSI X570-A PRO (~1250TL)
Bütçemin son noktası. X570 dolayısıyla m2 ve ses konusunda da güzel duruyor. RGB girişi konusunda da iki tarzda sunuyor.

Son düzenleme:
İndirim beklerim dersen bu model 1200TL civarına düşüyor.
Bir dezavantajı 8+8 CPU girişi bulundurması.

Beklemem ve PSU değiştirmem diyorsanız B450 Tomahawk Max ve X470 Gaming Plus Max tercih edebilirsiniz, Tomahawk bir tık daha iyi.

SSD olarak S40 model Plastik soğutmaya sahip ve sıcaklıktan dolayı çok hız düşürebiliyor.
MP510 tercihi daha iyi olur ama M.2 SSD soğutucusu almanızı öneririm.

İndirim beklerim dersen bu model 1200TL civarına düşüyor.
Bir dezavantajı 8+8 CPU girişi bulundurması.

Beklemem ve PSU değiştirmem diyorsanız B450 Tomahawk Max ve X470 Gaming Plus Max tercih edebilirsiniz, Tomahawk bir tık daha iyi.

SSD olarak S40 model Plastik soğutmaya sahip ve sıcaklıktan dolayı çok hız düşürebiliyor.
MP510 tercihi daha iyi olur ama M.2 SSD soğutucusu almanızı öneririm.

Açıkçası 10 gündür parçalara karar vermeye çalışıyorum. Daha fazla beklemek istemiyorum. Ayrıca PSU'yu da değiştirmek bu etapta işime gelmez. O sebeple liste dışı kalıyor.

M2 SSD konusunda MP510 siparişini geçtim zaten bu gün. 👍

B450 Tomahawk Max hem yapısal olarak kaliteli bir anakart hem de VRM soğutucusu daha büyük :

Tomahawk'ın bu kadar önerilmesi şaşırtıyor aslında beni. Forumda son zamandaki konuların hepsinde bu kart önerilmiş. Fiyat performans nedeniyle mi bu derece ön planda yoksa MSI MPG B450 Gaming Pro Carbon AC 'den daha mı kaliteli bileşen barındırıyor alt seri olmasına rağmen.

VRM ve işlemci beslemesi yapısı olarak çok yakınlar.
Hatta Tomahawk bir tık daha iyi Gaming Pro olanın parasına X470 Gaming Plus Max alırsın.
Tasarım ve Wi-Fi dışında fiyat farkına değecek birşey yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İçindeki İmage yazan yere tıklarsan karşılaştırma tablosu açılır.

VRM ve işlemci beslemesi yapısı olarak çok yakınlar.
Hatta Tomahawk bir tık daha iyi Gaming Pro olanın parasına X470 Gaming Plus Max alırsın.
Tasarım ve Wi-Fi dışında fiyat farkına değecek birşey yok.

Peki X470 Gaming Plus Max daha mı tercih edilir Tomahawk'a nazaran? Arada 280TL civarında bir fark görüyorum. İkisi arasında tercih yapmaya çok yakınım.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Terchimi B450 Tomahawk'dan yana kullandım. Biraz önce siparişleri geçtim. Artık kargo bekleme sürecine girdim. Açıkçası X470'in aradaki farkı hak edecek bir ekstra artısını görmedim kendi tarafımda bu sebeple Tomahawk tercih ettim.

Amd Ryzen 7 2700X
MSI B450 Tomahawk Max
2x8GB 3000mhz Corsair Venegeance RGB Pro
480GB Corsair MP510 SSD
PNY Quadro 600 (En kısa sürede değişecek)
Corsair Spec Delta

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı