Render için: AMD mi, Intel mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu şu Render Hardware konusunda gerçekten bir tane bilgisi olan kişi yok mu ? Yukarıdaki arkadaşların da çoğunu kınıyorum. Hiçbir bilgisi olmadan kendi keyiflerince, biraz ağır olacak ama, sallıyorlar bol keseden. Yöneticiler, moderatörler sesimi duyun. Lütfen şu konuya bir el atın. İnsanları bilmeden bilinçsizce yönlendiriyorlar. Aslında asıl sorun, dediğim gibi konu hakkında kesin bilgisi olmadığı halde kulaktan dolma ama biliyormuş gibi edalara yorum yapanlar. Bunun bir şekilde önüne geçilmeli. Alt sorun ise düşük ve orta bütçeli bir Render sistemi tavsiyesi, nedenleriyle birlikte. Konu biraz dağıldı ama başlıkla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda ben bir bilinçsizlik göremiyorum. Aksine, haklılar. Intel gerçekten de Render için tercih ediliyor.

Çünkü programlar Intel'in teknolojilerini destekliyor.

Hayatında render almamış insanların render konusunda amd vs intel yazmaları herşeyi açıklar nitelikte. Zannediyorlar ki render oyun gibi birşey. Hani diyorsunuzya ultra ayarlarda bilmemne oyununu oynayabilirmiyim diye. Render yanında ultra oyun grafiği çok hafif kalır. Ha amd bence oyundada yarışamaz intel ile ama, ne diyelim zenginin malı zühürdün çenesini yorarmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemciden önemlisi CUDA destekli bi NVIDIA grafik kartı alabilirsin . Böylece AMD veya Intel farkı aramazsın, hem de işin hızlı yürür.
Ne alaka yahu Render'da işlemciden önemli hiç bir şey yoktur. 1,5 yıldır Youtuber'lık yapıyorum. Kesinlikle İntel diyebilirim.

• Beğen
İfadeler: HwN
Ne alaka yahu Render'da işlemciden önemli hiç bir şey yoktur. 1,5 yıldır Youtuber'lık yapıyorum. Kesinlikle İntel diyebilirim.

Render'a göre değişir o konu hocam. 3 boyutlu render'lar da özellikle 3D Max'te GDDR'a ve CUDA sayısına dayalı işlemci gücü daha başarılı sonuçlar verir. Örneğin LGA 2011 soket i7 4820K işlemci ile NVİDİA Gtx 780 Tİ çok iyi sonuçlar verir. Birde sistem de 16 Gb'lık ram varsa hızına gerçekten hayran kalırsınız. Zira 3D Max'te hız (vakit) = nakittir.

Render'a göre değişir o konu hocam. 3 boyutlu render'lar da özellikle 3D Max'te GDDR'a ve CUDA sayısına dayalı işlemci gücü daha başarılı sonuçlar verir. Örneğin LGA 2011 soket i7 4820K işlemci ile NVİDİA Gtx 780 Tİ çok iyi sonuçlar verir. Birde sistem de 16 Gb'lık ram varsa hızına gerçekten hayran kalırsınız. Zira 3D Max'te hız (vakit) = nakittir.

''Dayalı işlemci gücü diyorsun'' dikkatini çekerim yine iş işlemcide bitiyor. Zaten işlemci Paris ekran kartı Esenyurt yapmayacaktır arkadaş. :)

Bu konuda kullanılan programların önemli olduğunu düşünüyorum; kullanılacak program neyi daha etkili olarak destekliyorsa o!

İş yerinde Render alan tüm makineler intel ve gayette iyi. Amd alan bir şirket çok şikayetçi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı