Render için İ7 6700K vs İ5 6600K

İşlemci soğutucusunu idareten uygun hava soğutucu alırsan bütçeni aşmana gerek kalmayabilir. O soğutucu genelde üst seviye hızaşırtma istendiğinde tercih ediliyor. Skylake işlemciler Haswell kadar fazla ısınmıyor. Hava soğutucu için tek handikap işlemcinin bükülme riskine karşılık çok ağır olmaması gerekir. 100-150 TL'lik hava soğutucu alsan kafi. Kalan bütçeyide 6700K için kullanırsın.

Ben sony vegasa yeni geçtim pek bilgim yok kullanarak öğreniyorum yeni video renderlayacağım zaman değerleri atarım buraya.

Sony vegas'ın CUDA kullanmadığı ile alakalı bir soru vardı geçen gün forumda. CUDA driverlerini yüklenmesi gibi durumlar olduğu söyleniyordu. Öyle bir durum olabilir sizde. Sadece CPU kullanarak camtasia ile denediğimde 15 dk video için 2,5 saat bekliyordum.

Arkadaşın sorusuna yanıt vereyim o zaman. Aynı soruyu geçen hafta sormuştum. FX 8350 ve GTX 970 kullanıyorum, 6700k'ya geçsem render hızım ne derece artar? diye. Recep Baltaş kardeşimin verdiği yanıt şu oldu: Yüzde 25 artar ki yüzde 25 artarsa çok iyi. Demişti. Yani asıl işi GPU yapıyor ancak 8350 ile render yaparken CPU yüzde 100 iken GPU kullanımı yüzde 60-65'lerde geziyordu. Şuan 6700k aldım ancak hiç render denemedim. Bakalım render yaparken GPU kullanımı 6700k ile artacak mı? Artarsa da zaten Recep Baltaş'ın dediğine geleceğiz sanırım yüzde 20-25 lik bir render hız artışı olacaktır.

Arkadaşın sorusuna yanıt vereyim o zaman. Aynı soruyu geçen hafta sormuştum. FX 8350 ve GTX 970 kullanıyorum, 6700k'ya geçsem render hızım ne derece artar? diye. Recep Baltaş kardeşimin verdiği yanıt şu oldu: Yüzde 25 artar ki yüzde 25 artarsa çok iyi. Demişti. Yani asıl işi GPU yapıyor ancak 8350 ile render yaparken CPU yüzde 100 iken GPU kullanımı yüzde 60-65'lerde geziyordu. Şuan 6700k aldım ancak hiç render denemedim. Bakalım render yaparken GPU kullanımı 6700k ile artacak mı? Artarsa da zaten Recep Baltaş'ın dediğine geleceğiz sanırım yüzde 20-25 lik bir render hız artışı olacaktır.
Performans değerlerini buraya tekrardan yazabilir misin i7 6700K'nın yaptıktan sonra ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı