Render için RAM'de CL mi daha önemli MHz mi?

glitche

Hectopat
Selam arkadaşlar. Video editleme render işlerim için 64 GB RAM almaya karar verdim. Corsair'ın 3200 MHz CL16 modeli ile 3600 MHz CL 18 modeli arasında kaldım. CL ve MHz burada render işleri için ne kadar önemli oluyor. İki RAM'i ekliyorum aşağıya sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
sistem;​
işlemci: AMD Ryzen 9 3900X
ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2080 Super Gaming Advanced Edition
anakart :ASUS ROG STRIX X570-E

Selam arkadaşlar. Video editleme render işlerim için 64 GB RAM almaya karar verdim. Corsair'ın 3200 MHz CL16 modeli ile 3600 MHz CL 18 modeli arasında kaldım. CL ve MHz burada render işleri için ne kadar önemli oluyor. İki RAM'i ekliyorum aşağıya sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
sistem;​
işlemci: AMD Ryzen 9 3900X
ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2080 Super Gaming Advanced Edition
anakart :ASUS ROG STRIX X570-E
3600 cl 16 veya 17 bulursanız on numara olur. Çok ciddi olmasa da fark hissetiriyor cl ne kadar düşük o kadar iyi. isterse 4133mhz olsun cl 18-20 olunca anlamsız oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı