Render için sistem toplama

• Konuyu başlatan GuMi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.437
Yazılı sistemlerden yola çıkacaksak 2.sistem bariz olarak daha üstün olur render işleri için. Ancak bütçe dahilinde R7 2700X ya da R7 3700X ya da daha üstlerinin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. m2 ssd'nin de sistemde olması artı performans getirecektir.

Bazı arkadaşlar render için ekran kartının daha az önemli olduğunu belirtmişler ancak artık render işlerinde de eskisi gibi değil piyasa. Geleneksel render motorların yanında GPU render üzerine çok başarılı render motorları var. GPU render konusu her geçen gün daha da önemli bir hal alıyor. Dolayısıyla ekran kartı da çok önemsiz değil.

Son olarak geçtiğimiz hafta ev de render için kendime mütevazi bir sistem topladım. Fikir vermesi açısından bileşenleri aşağıda paylaşıyorum. Şimdilik CPU render konusunda aldığım sonuçlardan çok memnunum. Henüz evdeki çalışma ortamımda GPU render konusunda istediğim düzeni kuramadım ancak en kısa sürede 2600-2700 ailesinden bir ekran kartı sisteme dahil etmek istiyorum.

Sistemim;
R7 2700X - MSI B450 Tomahawk Max - Corsair 2x8GB 3000Mhz - Corsair MP510 480GB M2ssd

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı