Render işleminde ekran kartı mı işlemci mi kullanılır ?

kimenn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinema 4d programı ile mimari modelleme yapmaktayım.
Mimarlardan ve inşaat şirketlerinden iş alıyorum.
Artık bilgisayarımın özellikleri yetmemeye başladı.Çünkü render alırken diğer işleri yapamıyorum.
Bu yüzden yeni bir bilgisayar almaya karar verdim.
Bazı forumlarda alacağım donanımları araştırırken birisi render işleminde işlemci kullanıldığını dedicated bir sunucuda render alabileceğimi söyledi.
Render işleminde sadece işlemci ve ram mi kullanılır ?

Kendi bilgisayarımın özellikleri
İ5 işlemci , 4gb ram , nvidia gtx 660 , win 8.1 , ttnet yalın 8mbit (görülen hız ort. 700 - 900 kb)

İkinci olarak sormak istediğim bir soru daha var.
Vps ve vdsyi araştırdım.
Vps sanal , vds fiziksel sunucu oluyor.
Vds fiziksel olduğuna göre ekran kartı barındırıyor mu ?
Ekran kartı bulunan sunucu var mı? Varsa önerir misiniz ?
Ek olarak bana windows azureyi önerdi.(işlemciyle render alındığını söyleyen kişi).
Windows azurede ekran kartı var mı ?

Hayır 4d cinema v-ray kullanmıyor . Ama eklenti olarak v-ray ile de render alınabiliyor.

Biliyorum, render'ı neyle alıyorsunuz diye sormak istemiştim aslında. Daha detaylı bilgi verebilir misiniz.

Render alırken başka işlem yapabilmek CPU render'da mümkün değil. Yani normal şartlar altında. Fakat GPU render alıyorsanız, fazladan bir ekran kartı daha takıp istediğiniz işi yapabilirsiniz.

Bulut platformu olarak RebusFarm çok iyi. Fakat araştırmanız gerekiyor biraz.

Sevgili arkadaşım, konun tefferuatını bilmiyorum. Fakat oğuzhan yıldırım arkadaşımın görüşlerine katılıyorum. 3DS Max kullanıcısıyım vray motorunu kullanıyorum. Vrayın yanı sıra birçok rander motorunu sunmuş vaziyettedir. Max bize cinema4D vray CPU işlemcimi GPU işmecmi kullandığını render alırken ctr+del yaparak performans ara yüzünden işlemci performansın %100 ise CPU işlemci) rander kullanıyordur eğer değil ise GPU kullanıyordur. GPU randerların en büyük ihtiyacı CUDA çekirdekleridir. CUDA çekirdeklerini ençok destekleyen workstation kartlardan ziyade NVIDIA GTX 780 Ti kartıdır.(2880 CUDA çekirdeği)bu karttan 2 tane alıp SLI yaparsan CUDA çekirdeklerini birleştirir daha iyi performans alırsın. Eğer CPU rander alıyorsan 2 gun sonra PC topluyorum. Sistemi paylaşacağım testını yapacağım elimden geldiğince yardımcı olurum. Kolay gelsin...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı