Render performansında AMD mi Intel mi?

Render Performansında Hangisi Daha İyi?

• AMD

Oy: 63 96,9%
  • Intel

Oy: 2 3,1%

• Oy verenlerin toplamı
    65
Her ne kadar üst düzey Intel'in Xeon Platinum/i9 serisi işlemcilere rakip olarak konumlandırılmış Threadripper/EPYC sınıfı işlemciler; multiple-tasking, render, video işleme, 3D tabanlı kompleks işlevsel analiz vb gibi profesyonel workstation bazlı çalışmalarda bariz üstünlük sağlasa da bu üstünlüğünü; giriş/orta seviyede Intel'in muadil düzeydeki işlemcilerine oranla daha başarılı bir performans sergilediği; açık bir şekilde çok yönlü yapılan sentetik dinamik performans program testlerinde açık bir şekilde belli oluyor, açık konuşmak gerekirse bu konuda AMD'nin üstüne tanımam 🙂.

Genel olarak oyun deseydiniz; o zaman Intel tek atar derdim, tek çekirdekte yetişti, çoklu da zaten eziyor, ekran kartı besleniyorsa gerisinin çok bir önemi yok vs diyenler de kusura bakmasınlar o işler her zaman kağıt üzerinde veya oyun konusu konuşulurken referans gösterilen Cinebench R20/Blender/Octane-Maxwell Render gibi yazılımlar üzerinde gerçekleştirilen test sonuçlarına göre belirlenmediğini belirtmek isterim. Gerçek kullanıcı deneyimine bağlı olarak ortaya çıkan reel sonuçlar ancak söz konusu oyunu oynarken belli olur. (Amacım olası bir AMD/Intel tartışmasını alevlemek değil, sadece bazı gerçekleri açığa kavuşturmak amacıyla bunu yazmış bulunmaktayım, aksini iddia edeni veya karşı gelene de gerekli cevabı döküman ve videolarla veririz, sıkıntı yok 🙂).

Son düzenleme:
@BalikŞuşişi Benim gördüğüm kadarıyla Technopat Sosyal AMD fanboyu kaynıyor nedense.
Sosyaldeki neredeyse hiç kimse zengin olmadığı için F/P olan AMD işlemcileri kullanıyoruz. Ben mesela açıkça söylüyorum AMD fanboyuyum ancak kötü olduğu yerler de var AMD'nin. Sonsuz param olsa yine Ryzen 9 3900X sistem toplarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı