Render sistemi için uygun işlemci nasıl olmalı?

Kerem Bayer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu aralar kafama çok takıldı bu konu. Gerçi çok da önemli değil ama merakım gitsin diye açıyorum bu konuyu. Video kodekleme , grafik işleme , fotoğraf düzeltme gibi program kullanımları için nasıl bir işlemci kullanmak lazım? Kısacası bu tarz işlemlerin hemen hemen hepsini render işlemleri olarak nitelendireceğimiz den bu işler için en uygun işlemci nedir?
AMD işlemciler iş görür mü bu tarz işlerde? Mesela FX-8350
Yoksa intel i5-i7 mi lazımdır? Buna tam kara veremedim doğrusu. :p

Son düzenleme:
AMD ile de render alabilirsiniz ama İntel kadar sağlıklı olmaz.
Ne alaka? Ben 20 dakikalık (bandiacam'dan çektiğim) oyun videosunu A10-4600M ile Movie Maker'da renderlıyorum. Eğer sabırlı bir insansan her makinada render alabilirsin.

O zaman işlemcini değiştirmeye bak. Çok çabuk renderlayınca ne oluyor? Sırf o videoyu 5 dakikada renderlamak için 900 TL'lik bir işlemci almak mantıklı değil. Sonuçta ortaya çıkan şey aynı oluyor.
Isi gereği günde pek çok kez render alan bir kişi için renderin bu kadar kısa sürmesi paha biçilemez.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı