Render sistemi için uygun işlemci nasıl olmalı?

Render işlerinden kastınız nedir önce onu söylemeniz lazım, amatör mü çalışacaksınız ? Profesyonel mi çalışacaksınız ? Küçük çaplı işler yaparsanız illaki şunu alın diyemem. Fakat daha büyük hedefleriniz varsa tabi ki de Intel AMD nin yanına konulamaz bile. Normalde de AMD Intel ile yarışamaz, fakat iş fiyat/performans endeksli olduğu için karşılaştırılıyor. Yani özetle ufak çaplı işlem yaparım, işlerim biraz daha bekleyebilir, bütcem de kısıtlı diyorsanız AMD tarafına yönelebilirsiniz. Zıt şekilde daha profesyonel işlerle uğraşır, hızlı olarak işimi alırım ve bütçe de sorun olmaz diyorsanız kesinlikle Intel' i tercih edin. Şahsi fikrim Intel varken AMD işlemcilerle işim olmuyor. Unutmayın sadece fiyatı ucuz olmasının kattığı getiri güç tüketimi, ısınma sorunu, çalışma ömrü, verimlilik gibi eksilere yol açabilir. Intel başkadır ;) . Kolay gelsin.. NewComputer

Render konusunda kullanılan programlara göre değişir. Örneğin 3d max ve vray kullanıyorsanız 8350 ve 3770 aynı performansı göstermektedir. Söylediğiniz programlarda bilemem ama cpu ve gpu render işlerinde ne kadar çekirdek o kadar köfte oluyor.

Render işlerinden kastınız nedir önce onu söylemeniz lazım, amatör mü çalışacaksınız ? Profesyonel mi çalışacaksınız ? Küçük çaplı işler yaparsanız illaki şunu alın diyemem. Fakat daha büyük hedefleriniz varsa tabi ki de Intel AMD nin yanına konulamaz bile. Normalde de AMD Intel ile yarışamaz, fakat iş fiyat/performans endeksli olduğu için karşılaştırılıyor. Yani özetle ufak çaplı işlem yaparım, işlerim biraz daha bekleyebilir, bütcem de kısıtlı diyorsanız AMD tarafına yönelebilirsiniz. Zıt şekilde daha profesyonel işlerle uğraşır, hızlı olarak işimi alırım ve bütçe de sorun olmaz diyorsanız kesinlikle Intel' i tercih edin. Şahsi fikrim Intel varken AMD işlemcilerle işim olmuyor. Unutmayın sadece fiyatı ucuz olmasının kattığı getiri güç tüketimi, ısınma sorunu, çalışma ömrü, verimlilik gibi eksilere yol açabilir. Intel başkadır ;) . Kolay gelsin.. NewComputer
Öncelikle şunu belirteyim çok profesyonel bir kullanıcı değilim bu alanda. Amatör çalışacağım genelde. Yapacağım işler de şunlar olacak genelde;
Video kodekleme , grafik işleme , fotoğraf düzeltme ve normal program kullanımları.
Yani tam render olmayacak aslında yapacaklarım. Belki abarttım işi ama bunlar da render'a girer diye o başlık altında sormak istedim. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ben bu videonun 23:23 den sonrasını izlemeni tavsiye ediyorum render işi yavaş yavaş işlemciden alıp ekran kartlarına entegre etmeye başladılar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı