Render ve oyun amaçlı sistem önerisi

Skylandwave

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem toplamak istiyorum ancak hangi parçaları seçeceğim konusunda işin içinden çıkamadım.

Genel olarak CS:GO ve Battlefield gibi oyunları ara ara oynayacağım. Çoğunlukla Unity ve Adobe programlarını (After Effects/Photoshop) kullanacağım bir sistem olacak.

İşlemci konusunda F/P bakımından Ryzen 3500X düşünüyordum ancak 6 çekirdek 6 thread olması bakımından render alırken sıkıntı çıkarabileceğine dair yazılar gördüm halbuki oyun performansları 2600 modelinden daha iyi gibiydi ancak render açısından da 2600 modeli 6 çekirdek 12 thread olduğu için alınmalı deniyor sizce hangisini seçmeliyim? Render alırken ikisi arasında inanılmaz farklar olur mu yoksa CS:GO üzerinden gidersek neredeyse 50-80 FPS arası fark var.

Ekran kartı konusunda GTX 1660 Super modelini tercih etmek istiyorum ama neredeyse hiçbir yerde doğru düzgün stok gözükmüyor ve Teknobiyotik sitesinde Galax markasının bu modele ait ekran kartı var. Daha önce pek duymadığım bir marka Galax, bazıları eski ve güvenilir marka yazmış ancak şüphelerim geçmiş değil, bilgili arkadaşlar ne der bu konuda? Sizlerin de ekran kartı seçeneklerini duymak isterim. Ekran kartına çok para gömmek istemiyorum GTX1660 Super fiyatlarında 3 aşağı beş yukarı olabilir.

Anakart konusunda F/P olması açısından Gigabyte A320M modelini düşünüyorum.

Bellek olarak 2x8 GB RAM ve SSD olarak da yüksek yazma hızına sahip, Samsung 970 EVO 1TB modelini düşünüyorum.

Kasa ve PSU işin içinden en çıkamadığım yer... Kablolama ve parça birleştirme konusunda hiçbir deneyimim yok bu yüzden riske atmak da istemiyorum İtopya veya Teknobiyotik gibi bir internet sitesinden sistemi toplayıp hazır bir şekilde teslim almak istiyorum. Onlarca kasa ve PSU bileşeni içinden çıkıp doğru bir seçim yapamadım ve sallamasyon olsun da istemiyorum. Kasa + PSU için de yine belli bir bütçem yok ama en düşük fiyat/ kasayı yakmayacak kasa+PSU noktasında önerilerinizi bekliyorum.

* CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA Bu kasa nasıldır sizce işimi görür mü?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı