Render ve oyun için AMD işlemci önerisi

Alternatif olarak işlemci 9700X de seçilebilir, render bakımından daha memnun eder diye düşünüyorum.

9700X daha uyguna geliyor diye biliyorum.

Render yapacaksanız belki onun dışında değmez NVIDIA istiyorsanız az daha koyup 5070 gibi bir şey alın. Yoksa 7800 XT'ye yönelin.

Yok hocam başlıkta dediğim gibi render için. İnşaat mühendisliği ve proje çizimleri için.

Ben A520'ye niye bu kadar takıldığınızı anlayamadım.

A520 en son çıkan en güncel AM4 chipset'tir. Bilmediğimiz bir eksikle mi piyasaya çıkmış, anlayamadım.

AM4 kısmını kapatalım hocam. Çünkü ömrü dolmuş yükseltme yapılamayacak bir soket türü, eğer devam edecek olsam LGA1700 üzerinden daha az masrafla i7 13-14. nesille yola devam ederim.

Bu arada 7800x3D veya 9700X için 240mm yeter mi? Yoksa elimdeki Cooler Master Hyper 212 yeter mi?

Hyper 212 ama tek fanlı olanı.

A520 en son çıkan en güncel AM4 chipset'tir. Bilmediğimiz bir eksikle mi piyasaya çıkmış, anlayamadım.

Yok hocam anakartta veya chipsette herhangi bir eksisi yanlışı yok yanlız o anakart o işlemciyi kaldırmaz. Kelimenin tam anlamıyla ölür ölür dirilir. İşlemciyi anakarta takdım bittiyle olmuyor maalesef.

İşlemci eğerki yüksek tdp ye sahip yani fazla watt çeken güçlü bir işlemciyse anakartın o işlemciyi kaldırabilir güçte ona o gücü sağlayıp hemde serin kalabilecek performans da olması lazım.

Kağıt üstünde veyahut teorikte dediğiniz pek tabi doğru o işlemci o anakarta takılabilir ancak işleyiş de çok da öyle olmuyor. Ki am4 çok saçma bir öneri bu bütçede. Önü kapalı ölü soket bi kere. Bundan 3-5 yıl sonra işlemci değişmek istediğinde bir daha işlemci anakart ram masrafına mı girmek yoksa sadece işlemciyi mi değiştirmek?

Bana 3-4 yıl gitse yeter bu sistem. Daha sonra projeleri başka yerlerde çizebilmek için laptop geçeceğim.

7800x3D mi yoksa 9700X mi daha iyi?

7900X daha iyi olmaz mı?

Bana 3-4 yıl gitse yeter bu sistem. Daha sonra projeleri başka yerlerde çizebilmek için laptop geçeceğim.

7800x3D mi yoksa 9700X mi daha iyi?

Amaç render ise ben 7900X daha iyi diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…