Hocam hangi A520'den bahsediyoruz emin değilim ama 16 faz falan geçin bence o işleri, kendim A520 chipset ortalama bir model kullanıyorum 6 faz yapısına sahip. 5950X dediğiniz işlemci için en azından düzgün bir B550'ye ihtiyaç var. Ki bütçe 23-24 bin TL bu gibi bir işlemciye ne gerek var. Ölü sokete yatırım yapmak şu saatten sonra en son önereceğim şey. En azından AM5 soket alması lazım arkadaşın.
AM4 kısmını kapatalım hocam. Çünkü ömrü dolmuş yükseltme yapılamayacak bir soket türü, eğer devam edecek olsam LGA1700 üzerinden daha az masrafla i7 13-14. nesille yola devam ederim.
Bu arada 7800x3D veya 9700X için 240mm yeter mi? Yoksa elimdeki Cooler Master Hyper 212 yeter mi?
Hocam hangi A520'den bahsediyoruz emin değilim ama 16 faz falan geçin bence o işleri, kendim A520 chipset ortalama bir model kullanıyorum 6 faz yapısına sahip. 5950X dediğiniz işlemci için en azından düzgün bir B550'ye ihtiyaç var. Ki bütçe 23-24 bin TL bu gibi bir işlemciye ne gerek var. Ölü sokete yatırım yapmak şu saatten sonra en son önereceğim şey. En azından AM5 soket alması lazım arkadaşın.
Yok hocam anakartta veya chipsette herhangi bir eksisi yanlışı yok yanlız o anakart o işlemciyi kaldırmaz. Kelimenin tam anlamıyla ölür ölür dirilir. İşlemciyi anakarta takdım bittiyle olmuyor maalesef.
İşlemci eğerki yüksek tdp ye sahip yani fazla watt çeken güçlü bir işlemciyse anakartın o işlemciyi kaldırabilir güçte ona o gücü sağlayıp hemde serin kalabilecek performans da olması lazım.
Kağıt üstünde veyahut teorikte dediğiniz pek tabi doğru o işlemci o anakarta takılabilir ancak işleyiş de çok da öyle olmuyor. Ki am4 çok saçma bir öneri bu bütçede. Önü kapalı ölü soket bi kere. Bundan 3-5 yıl sonra işlemci değişmek istediğinde bir daha işlemci anakart ram masrafına mı girmek yoksa sadece işlemciyi mi değiştirmek?
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!