Render ve oyun için AMD işlemci önerisi

Yok hocam anakartta veya chipsette herhangi bir eksisi yanlışı yok yanlız o anakart o işlemciyi kaldırmaz. Kelimenin tam anlamıyla ölür ölür dirilir. İşlemciyi anakarta takdım bittiyle olmuyor maalesef.

İşlemci eğerki yüksek tdp ye sahip yani fazla watt çeken güçlü bir işlemciyse anakartın o işlemciyi kaldırabilir güçte ona o gücü sağlayıp hemde serin kalabilecek performans da olması lazım.

Kağıt üstünde veyahut teorikte dediğiniz pek tabi doğru o işlemci o anakarta takılabilir ancak işleyiş de çok da öyle olmuyor. Ki am4 çok saçma bir öneri bu bütçede. Önü kapalı ölü soket bi kere. Bundan 3-5 yıl sonra işlemci değişmek istediğinde bir daha işlemci anakart ram masrafına mı girmek yoksa sadece işlemciyi mi değiştirmek?
Daha geçen hafta yeni bir AM4 işlemci duyuruldu. 5500X3D. AM4 ölü bir soket değil.

Tabi ki tercihiniz AM5 olsun ama Asrock A520 ITX anakartıma takılı olan 5950x X570'lerden bile daha yüksek benchmark değeri vermekte.

Duyduğunuz şeylerin doğruluğunu sorgulayın. Her duyduğunuz şey gerçek olmuyor.

O bütçeyle render sistemi için zorlanacaksınız ama tabi ki tercihiniz AM5 olsun.

7900X daha iyi olmaz mı?

Amaç render ise ben 7900X daha iyi diye biliyorum.
Fiyat farkı azmış bak, ben daha fazla sanıyordum. Doğrudur, 7900X daha mantıklı render amaçlı sistemde.

Karıştırıyorum sürekli 7900X 9700X 😂

Evet hocam.

7800x3D'den daha yüksek fiyatlıymış hocam.

Bu durumda fiyat ne olur peki? 23-24K bütçede Ryzen 9 7900X + B650 + DDR5 32g.

Amaç render ise 7800x3DDen daha iyi. Eğer fiyatı fazla geldiyse 7900'e bakabilirsin o ne kadar bilmiyorun.

13.500 hocam.

Soğutucuyu es geçmeyelim 240mm yeterli olur mu 7900 için?

Bu durumda fiyat ne olur peki? 23-24K bütçede Ryzen 9 7900X + B650 + DDR5 32g.

13.500 hocam.

Soğutucuyu es geçmeyelim 240mm yeterli olur mu 7900 için?

Kaliteli bir 240 ise yeterli olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı