Renk körleri için olan lens ile pilot olabilir miyim?

yuico

Centipat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
237
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Teksas Sokaklarında
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hey merhaba! Direk konuya gireyim, ben pilot olmak istiyorum ama renk körü olduğum için olamıyorum, bunun hakkında konu vs. açmıştım. İnternete bakınırken bir şey buldum. Renk körü lensi diye bir şey. Bu işe yarıyor mu? Yarıyor ise bununla pilotaj sınavına girebilir miyim?

1626972138594.png


Teşekkürler.
 
Göz doktoruna gidin ve böyle şeylere kanmayın. Renk körlüğünün net bir tedavisi yok olsa bile tam geçirmiyor. Ve sizi yüksek ihtimal yine pilotluğa almazlar.
Renk körlüğü testi vs. yaptık. Ben kırmızı ve yeşil renk körüyüm, birlikte test yaptığımız yakınım renk körü değil. Yine de teşekkürler. :/
 
Pilot olduğunuzda sorununuzu umursamayıp lensi takmazsanız?

Ya da lensi kaybederseniz? Zaten lens ile olunabilse muhtemelen uçak firmaları pilotlara bu lenslerden sağlardı ve renk körlerinin pilot olmasının önünde bir engel olmazdı.
 
Renk körlüğü testi vs. yaptık. Ben kırmızı ve yeşil renk körüyüm, birlikte test yaptığımız yakınım renk körü değil. Yine de teşekkürler. :/

Bu arada renk körülüğünün dereceleri var, testi nerede yaptığınızı bilmiyorum ama internette çıkan her test güvenilir değil, yani bazılarına göre renk körü çıksanız bile belli bir seviyenin altında olduğu için pilot olmanıza engel olmaz. Bir göz hastanesinde gireceğiniz testin sonuçları bu konuda daha kesin olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı