Renk körlüğü askerliğe engel mi?

Vatani görev olarak yapabilirsiniz. Ancak Harp Okulu, Polis Akademisi, Uzman Çavuşluk gibi askeri mesleklere veya okullara giremezsiniz. Bu okulların mülakatında ilk baktıkları şeylerden biri renk körlüğü zaten. Üzgünüm.

Vatani görev olarak yapabilirsiniz. Ancak Harp Okulu, Polis Akademisi, Uzman Çavuşluk gibi askeri mesleklere veya okullara giremezsiniz. Bu okulların mülakatında ilk baktıkları şeylerden biri renk körlüğü zaten. Üzgünüm.
Bu yüzden polis olamamıştım.

Vatani görev olarak yapabilirsiniz. Ancak harp okulu, polis akademisi, uzman çavuşluk gibi askeri mesleklere veya okullara giremezsiniz. Bu okulların mülakatında ilk baktıkları şeylerden biri renk körlüğü zaten. Üzgünüm.

Yani aklımda başka işlerde var fakat birisi olur diğeri olmaz diyor kafam karıştı.

Bu yüzden polis olamamıştım.

Polislikte öyleymiş ama askerlikde bazı şeyler farklıymış ondan dolayı merak ettim.

Bir kişi resmi kaynağa dayanarak söyledi daha fazla kişi resmi kaynak olmadan olamazsın dedi aşırı kararsız kaldım.
Hocam illa açıklatacaksınız ama bizim ailenin çoğu teşkilat üyesi. Bende mülakatlara girmiş biri olarak söylüyorum. Renk körlüğü engel. Bırakın körlüğü, göz dereceniz yüksek bile olsa engel.
Polis Akademisinde ön sağlık testinde önce boy, kilo ölçülüyor ve karşı tarafta duran 6 adet Polisin yanına gidiyorsunuz. Biri renk körlüğünüze bakıyor. Biri diksiyonunuza bakıyor. Biri vücudunuza bakıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı