Renkli şerit LED önerisi

Renkli şerit LED arıyorum. Şunu merak ediyorum bir de: Küçük olduğu zaman LED'in bir kısmını atanlar var. Bunlar birleştirme yapılarak renkli şerit LED yapılabilir mi?

Bütçe, 40-50 TL arası.

Eğer anlıyorsanız hazır pahalı led almak yerine kendiniz yapabilirsiniz WS2812 ile.

Hocam eğer uzun istiyorsanız tek çipli bulmanız zor. Fakat çok takıntılı değilseniz de böyle bir şey sizi idare eder.

Kalite konusunda yorum yapabilirim. Kardeşimde o ledlerden var. Aslında tam RGB değil. Bir şeritte her renkten var yani bir SMD LED RGB özelliği göstermiyor renkler birleşiyor. Böyle olunca ara tonlar pek güzel olmuyor bir de ana renklerde daha az LED olduğu için daha az ışık veriyor. Tam anlatamadım sanırım ama eğer alırsanız ne demek istediğimi kesinlikle anlarsınız.😀

Adaptörü de sorun. Sürekli temassızlık yapıyor belki bize öyle denk gelmiştir. Ama 5 metre LED için 3 amper adaptör vermek nedir ya. 😄

Kalite konusunda yorum yapabilirim. Kardeşimde o LED'lerden var. Aslında tam RGB değil. Bir şeritte her renkten var yani bir SMD LED RGB özelliği göstermiyor renkler birleşiyor. Böyle olunca ara tonlar pek güzel olmuyor bir de ana renklerde daha az LED olduğu için daha az ışık veriyor. Tam anlatamadım sanırım ama eğer alırsanız ne demek istediğimi kesinlikle anlarsınız.😀

Adaptörü de sorun. Sürekli temassızlık yapıyor belki bize öyle denk gelmiştir. Ama 5 metre LED için 3 amper adaptör vermek nedir ya. 😄

Hocam bende tek çipli olmayan bir LED kullanıyorum. Fakat ben kendi elimle bir dükkandan almıştım. Dediğiniz gibi ara renkler pek güzel durmayabiliyor. Fakat ben çok takıntılı olmadığım için rahatsız olmuyorum. Ve ben adaptör kısmında sorun yaşamadım. Kaç amper olduğuna bakmadım fakat yeterli enerji geliyor. En ucuna kadar her yeri parlak duruyor. Ve ben dolabımın kenarlarına döşemiştim. Fakat bir süre sonra dolabın köşesinde olan kısmın silikonunun yırtılmaya başladığını fark ettim. Daha sonrasında biraz uğraştırdı. Bu yüzden köşeli bir yere geldiği zaman arayı açarak koyuyorum ki gerilip yırtılmasın. Onun haricinde linkteki ürünleri bilmediğim için onlar hakkında bir şey diyemeyeceğim demek istedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı