Repeater Hızı Böler Mi?

caglarkuraner

Kilopat
Daha fazla  
Ortak kullandığımız internet ağını kablosuz olarak genişletmek istiyorum. Acaba alacağım bir repeater internet hızını bölüp düşürür mü? Yani hem modemden alacak ve sonrasında onu kullandığım laptopa aktaracak. 2 kişi kullandığımız interneti sanki 3'e bölecekmiş gibi geliyor bana çalışma mantığı. Hızım ne ise o olsun istiyorum ben. Ayrıca bu repeaterların çekim gücü kalitesi sıradan wirelesslere göre daha güçlüdür değil mi? Şu an laptopun kendi wireless'inden bağlanıyorum internete ve ortalama 3 diş çekiyor. O kadar para verip de yine laptop wireless'inin gördüğü iş kadarını görsün istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar Universal repeaterlar hizinizi elbetteki bir miktar dusurecektir. Kendimde kullaniyorum. Soyle ornek veriyim size diyelimki hiziniz 50mbit ve repeaterinizi 3 dis (yani full) ceken en uzak noktaya kurdunuz. Hiziniz elbetteki aletin destekledigi Mbps hizina gore degisecektir (150-300-600 gibi). Modeme gelen hiziniz 50mbit olsun. Hiziniz yaklasik 15-25mbit arasi kadar dusecektir. Hiz kaybi yasamak istemiyosaniz kablo cekip access point almanizi tavsiye ederim. Malesef ki ben kullandigim aletten suan pek memnun degilim hizi istedigim gibi diger odalara saglayamiyorum kablo cekme imkanim olmadigindan repeater kullaniyorum suan idare ediyorum yani. Ayrica ben bir cok teknoloji marketini gezdim ve dunya piyasasindan biraz geri oldugumuzu anladim cunku cok saglam urunlerin adi dahi duyulmamis bile biz sanki 2-3 sene geriden takip edyormus gibi o senenin aletleri satista. Kisacasi demek istedigim kablo konusunda sikinti yasamaz iseniz access point daha iyi olacaktir hizin dusmemesi icin ama imkan yok ise repeater var fakat dedigim gibi hiz dusuklugu yasarsiniz.

Benim Airties Air5341 modemin var 10 metre mesafedeki odaya 2-3 diş çekiyor. Hızını düşürmeden full çekmesini sağlamam için tam olarak ne yapmam gerektiğini söyler misin ? Access pointi kablolu nasıl çekebilirim ? Hangi cihazı almalıyım ?

Benim Airties Air5341 modemin var 10 metre mesafedeki odaya 2-3 diş çekiyor. Hızını düşürmeden full çekmesini sağlamam için tam olarak ne yapmam gerektiğini söyler misin ? Access pointi kablolu nasıl çekebilirim ? Hangi cihazı almalıyım ?

Şuan TP Link wr802n model router cihazını aldım. Yaklaşık 25 metreden kablosuz olarak çok rahat çekiyor ve evin her tarafına dağıtıyor. Bunun bir altı olan TP Link wr702n modeli de mevcut. Ama ikisininde fiyatları neredeyse aynı şuan ilk verdiğimin indirimde olmasından dolayı. İster kablo çek, ister kablosuz olarak bağlan, zaten 10 metre için kablo zahmetine girmeye değmez.

Şuan TP Link wr802n model router cihazını aldım. Yaklaşık 25 metreden kablosuz olarak çok rahat çekiyor ve evin her tarafına dağıtıyor. Bunun bir altı olan TP Link wr702n modeli de mevcut. Ama ikisininde fiyatları neredeyse aynı şuan ilk verdiğimin indirimde olmasından dolayı. İster kablo çek, ister kablosuz olarak bağlan, zaten 10 metre için kablo zahmetine girmeye değmez.

Ben internet hızımın düşük olmasından dolayı kabloyla çekmeyi daha iyi buluyordum, fakat böyle bir cihazla da aynı performansı alacaksam kullanırım. Bu arada bunu aldıktan sonra bilgisayarın yanına mı takayım ? Modemle bilgisayarın ortasında bir priz daha var oraya mı takayım ? Aralarında maksimum 15 metre var.

Ben internet hızımın düşük olmasından dolayı kabloyla çekmeyi daha iyi buluyordum, fakat böyle bir cihazla da aynı performansı alacaksam kullanırım. Bu arada bunu aldıktan sonra bilgisayarın yanına mı takayım ? Modemle bilgisayarın ortasında bir priz daha var oraya mı takayım ? Aralarında maksimum 15 metre var.

Çekim gücü düşük olan odadaki herhangi bir prize takman yeterli olur. İstediğin yere takabilirsin yani. Bilgisayarın yanında olması zorunda değil.

Çekim gücü düşük olan odadaki herhangi bir prize takman yeterli olur. İstediğin yere takabilirsin yani. Bilgisayarın yanında olması zorunda değil.

Dostum, az önce telefon ile speedtest üzerinden test yaptım. Modemin yaninda 10 metre ilerideki odadan 20-30 kb/s değişiyor. Büyük ihtimal repeater alınca iyi bir performans sağlarım fakat ping sorunum var. Tekirdağ'da oturuyorum ve speedtest üzerinden Edirne sunucusunu seçiyorum ki en yakın sunucu yine de 50 ping oluyor. Benim asıl sorunum da bu. Modeme gelen internet kablosu kopuk ve bantla kötü bir şekilde yapıştırılmış, sorunun bu olduğunu düşünüyorum. En yakında kabloyu komple değiştireceğim bu işe yarar mı ?

Dostum, az önce telefon ile speedtest üzerinden test yaptım. Modemin yaninda 10 metre ilerideki odadan 20-30 kb/s değişiyor. Büyük ihtimal repeater alınca iyi bir performans sağlarım fakat ping sorunum var. Tekirdağ'da oturuyorum ve speedtest üzerinden Edirne sunucusunu seçiyorum ki en yakın sunucu yine de 50 ping oluyor. Benim asıl sorunum da bu. Modeme gelen internet kablosu kopuk ve bantla kötü bir şekilde yapıştırılmış, sorunun bu olduğunu düşünüyorum. En yakında kabloyu komple değiştireceğim bu işe yarar mı ?

Kabloda hasar varsa evet bu yüzden de bir sorun yaşıyor olabilirsin. Ayrıca bu tür hız konularında müşteri hizmetlerinden de yardım almakta fayda var. Yaşanılan sıkıntılar internet sağlayıcılarından kaynaklanabiliyor çoğunlukla.

Dostum, üstünden çok zaman geçmiş bu konunun ardından fakat bende de böyle bir sorun var .Benim modemim yaklaşık 10m uzakta kalıyor ve bilgisayarım 3/5 çekiyor. Ayrıca kablosuz bağlanmam ping sorununa yol açıyor. Bu nedenle ben modeme kablosuz bağlanacak, modemin hızına eşit olacak ve kablolu şekilde bilgisayarıma bağlayabileceğim bir cihaz istiyorum. Bunun için ne önerirsin?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı