Repetier-Host 3D modelleme "manifold değil" hatası

Schmtzz

Hectopat
Daha fazla  
Bir anahtarlık yapmak istiyorum. Bunun için bir modelleme yaptım. Fakat modeli stl formatında kaydedip arayüze aktardığımda nesne manifold değil uyarısı alıyorum.Çözümü nedir?

Ekran görüntüsü 2023-07-08 130946.png

Son düzenleme:
Bir anahtarlık yapmak istiyorum. Bunun için bir modelleme yaptım. Fakat modeli stl formatında kaydedip arayüze aktardığımda nesne manifold değil uyarısı alıyorum.Çözümü nedir?

Eki Görüntüle 1852962
Manifold object = hacim bütünlüğü kesin, iç hacim/dış hacim ayrımı olan.
Non manifold object = hacim bütünlüğünde dış hacimle birleşen boşluklar olan.

Bu slice/dilimleyicide nonmanifold yer neresi diye sorabileceğin seçenek var mı, yoksa kırmızı görünen alan nonmanifold muhtemelen.

Orjinal dosyayı sen yaptıysan, programa gidip objeyi tam manifold olacak şekilde düzenlemen gerek. Orjinal çizimi yaptığın dosyadan da birkaç açıdan ve kullandığın modifier v.b'yle beraber SS alıp bırakabilirsin.

Manifold object = hacim bütünlüğü kesin, iç hacim/dış hacim ayrımı olan.
Non manifold object = hacim bütünlüğünde dış hacimle birleşen boşluklar olan.

Bu slice/dilimleyicide nonmanifold yer neresi diye sorabileceğin seçenek var mı, yoksa kırmızı görünen alan nonmanifold muhtemelen.

Orijinal dosyayı sen yaptıysan, programa gidip objeyi tam manifold olacak şekilde düzenlemen gerek. Orijinal çizimi yaptığın dosyadan da birkaç açıdan ve kullandığın modifier Vb'yle beraber SS alıp bırakabilirsin.

Sanırım objenin içini boş yaptım. Objeyi hazır alıp düzenleme yaptım işte kalın kısımları vs kestim.

Ekran görüntüsü 2023-07-08 153058.png

kırmızı gözüken kısımlar
Ekran görüntüsü 2023-07-08 154721.png

Son düzenleme:
Sanırım objenin içini boş yaptım. Objeyi hazır alıp düzenleme yaptım işte kalın kısımları vs kestim.

Eki Görüntüle 1853227

kırmızı gözüken kısımlar
Eki Görüntüle 1853256
Kesimi, slicer içinde yapabiliyor musun? Daha önce kullandığım slicer'lar bu özelliği destekliyordu.

1688844407067.png

Kesim yaptığın yer şu kahverengi gibi olan yer ise, soru işaretli çizdiğim yer boşluk yaratıyor sanırım, oranın kapalı olması gerekli, tik koyduğum poligonlar gibi.

Kesimi, slicer içinde yapabiliyor musun? Daha önce kullandığım Slicer'lar bu özelliği destekliyordu.

Eki Görüntüle 1853885
Kesim yaptığın yer şu kahverengi gibi olan yer ise, soru işaretli çizdiğim yer boşluk yaratıyor sanırım, oranın kapalı olması gerekli, tik koyduğum poligonlar gibi.

Cura Engine ile dilimleme yapıyorum slic3r ile de yaptım fakat değişen bir şey olmadı.

Hocam orijinal nesne ekte(en sondaki) ben biraz kalınlığını azalttım sadece cut özelliğini kullanarak diğer modellediğim şapka da bir sıkıntı çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-06 141429.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-06 141429.png
    61,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2023-07-08 154721.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-08 154721.png
    134,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2023-07-09 002114.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-09 002114.png
    87,8 KB · Görüntüleme: 27
Cura Engine ile dilimleme yapıyorum slic3r ile de yaptım fakat değişen bir şey olmadı.

Hocam orijinal nesne ekte(en sondaki) ben biraz kalınlığını azalttım sadece cut özelliğini kullanarak diğer modellediğim şapka da bir sıkıntı çıkmadı.
Kesimi orjinal dosya programında yaptıysan, boolean operation olarak, kapatmış olabilir tam aynı vertex noktaları veya poligon noktalarını tahmin edemiyorum tabi. Ancak sorunun çözüldüyse harika.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı