Replika Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe tarzı saatler alınır mı?

erşan abi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Ryzen 5 7500F | RTX3070Ti | GIGABYTE A620M S2H | XPG 32GB 6000MHz | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | FSP 650W

Konsol: XBOX Series S

Ekipman: MCHOSE X75 Keyboard | MCHOSE L7 Pro | HyperX Cloud II | GIGABYTE M28U 28" 4K 144hz / Samsung Odyssey G3 27'' 165hz
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, biraz saat merakım var ve başlıkta belirttiğim bu 3 büyük ve lüks markanın saatlerini beğeniyorum. Dışarıdan bakıldığında bu saatleri takacak biri değilim. Açıkçası bu saatleri takıp da metroya binmek kendime bile gülmeme neden oluyor. Zaten günlük hayatta taktığım Tissot, Casio, Seiko tarzı orijinal ve güzel saatlerim var. Sadece bahsettiğim bu 3 markanın da çok sevdiğim ve saat kutumda görmek istediğim 3 modeli var. Rolex Submariner Starbucks, AP chronograph, Patek Philippe aquanaut rose gold. Bu 3 modeli o kutuda görmeyi gerçekten istiyorum. Alırsam da gerçekten düzgün replikalardan almayı düşünüyorum. Burada replika ürün satan bir yerin linkini vermem muhtemelen hoş karşılanmaz o yüzden vermeyeceğim ancak fiyatları minimum tanesinin 7000TL diyebilirim. Daha da iyi replikaların fiyatları tanesi başına 30k TL'ye kadar çıkıyor. Merak ettiğim şey şu, bu saatlerin replika olması bende "kesin bozulur" tarzı bir düşünceye yol açıyor. Kutuda dururken bile bozulma ihtimalleri var mı? Elimden geldiğince pilli olanlardan almaya çalışacağım çünkü ne kadar iyi olursa olsun otomatik mekanizma replika olunca bozulur gibi geliyor. Bu konuda fikriniz var mı? Alınır mı? Alırsam hangi mekanizmayı almalıyım? Şu an elimde replika olarak aldığım bir AP chronograph ve Rolex Submariner Cookie Monster var. Rolex otomatik ve tıkır tıkır çalışıyor hatta dışarıda taktığım bile oluyor. Yine de içimden bir ses en fazla 2 sene dayanırlar diyor.

Pagani design steeldive addiesdive bu markalardan homage versiyonularına bakın içindeki mekanizma belli safir camlı kaliteli markalar ancak yurt dışından getirme ihtimali yok bazıları getiriyor 2. elden bakın.
Hocam içinde farklı marka yazdıktan sonra hiç anlamı kalmıyor ya biraz da markacılık benim dediğim. :D

Hocam içinde farklı marka yazdıktan sonra hiç anlamı kalmıyor ya biraz da markacılık benim dediğim. :D
Ben bozulacağını düşünmüyorum a kaliteleri 3900 4000 civarına satıyorlar ama gerek yok almaya 72 saat güç rezervi olan etaları bile mekanizmasına kadar yapmış adamlar.

Ben bozulacağını düşünmüyorum a kaliteleri 3900 4000 civarına satıyorlar ama gerek yok almaya 72 saat güç rezervi olan etaları bile mekanizmasına kadar yapmış adamlar.

Umarım bozulmazlar ya alacağım gibi duruyor.

Su geçirmeye garanti vermiyorlar ve rezerv süresi düşük bu a kalitelerin.

Takmayacağım zaten kutuda duracaklar, biraz da sergi amaçlı. Taksam bile muhtemelen ayda belki 1 kere takarım. Suya karşı dikkatli olurum. Su geçirmez dense bile zaten suya sokmam. Kutuda dururken çalışmasına da gerek yok elime aldığımda çalışsın yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı