Reset sonrası Windows 10 açılmama sorunu

Furkan Efe

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2013
Mesajlar
124
Makaleler
1
Yer
Alanya / Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Dün gece yarısı oyun oynarken bilgisayar durduk yere dondu reset atayım dedim ama açılmadı ekrana Windows penceresi geliyor daha sonra "hazırlanıyor" diyor ama bi süre sonra bu yazı gidiyor ekran kararıp kalıyor..

Bios'tan baktığımda da Windows'un kurulu olduğu SSD'yi görmüyor (Windows orjinal 8.1'den yükseltmedir yaklaşık 2 aydır sorunsuz kullanıyordum). Asıl önemli olan nokta UEFI Bios'ta resimlerdeki bozuklukları almaya başladım. Bu sorun Windows'un çökmesinden mi kaynaklanıyor yoksa Anakartta mı bir sorun var anlamadım.

Son olarak dip not: bilgisayarımda herhangi illegal program/oyun vs hiçbir şey bulunmuyordu her şey olması gerektiği gibi orijinal üründü. Çökme sebebi ne olabilir?

Resim yüklenmiyor azami 1MB olması gerekiyormuş telefondan çektiğimden dolayı boyut olarak büyük geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi bilgisayar görmüyor olsa zaten Windows yükleme ekranı çıkmaz. Windows yükledikten sonra karşınıza çıkan siyah ekranda fare imleci yoksa sorun ekrana görüntü gitmemesinden kaynaklanıyor. Laptop kullanıyorsanız harici ekran bağlayıp Windows + P tuşuyla geçiş yaparsanız ekrana görüntü gelir. Masaüstü ise Recep Beyin dediği gibi onboard ekran kartına monitörünüzü bağlayın. Bunları yapmak dışında güvenli kipe girmeyi deneyebilirsiniz. Güvenli kipe girme yolunu bilmiyorsanız bu siteye girin. Güvenli kipte ekran kartı sürücünüzü, intel management engine sürücüsünü güncelleyin.
 
Harici ekran kartını sökersem onboard yok bu sefer işin içinden hiç çıkamayacağım BIOS'un resmi burada var.. Bu neden kaynaklanır?

http://imagizer.imageshack.us/a/img909/459/v1ArtM.jpg

http://imagizer.imageshack.us/a/img907/7688/btX1cD.jpg

BIOS'taki bu yeşil yeşil alanlar kafamı karıştırıyor neden olabilir?
Umarım resim çıkmıştır.. Cep telefonundan yazıyorum hatam varsa şimdiden afola..

Tekrardan merhaba...

Windows'u zor olsada kurdum ama masa üstü ve BIOS'taki sorunlar hala devam ediyor.. Ekrantı modeli Asus HD7870, AMD'nin kendi sitesinde ki son sürüm sürücüyü, Catalyst 15.7.1 Windows 10 64-bit'e uygun olanı indiriyorum yüklemeye başlıyor, ama yarıya geliyor ekran kararıyor ve öylece kalıyor... Normalde bir kaç kez kapanıp açılması lazım ekranın ama bunda bi kapanıyo kapalı halde kalıyor.. Ne yapmamı önerirsiniz sorun ekran kartında mı?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı