Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bilgisayarda Dual boot Windows 11 ve Ubuntu vardı Ubuntu'yu kaldırdım. EFI içerisindende sildim, PC'yi kapattim. Yeniden açtım ama Lenovo logosu geliyor. Sol ustte reset System yazıyor. PC kapanıyor, tekrar kendini açıyor. Aynısını yapıyor, şu an BIOS'a girdim bekliyorum yardımlarınızı.
Aynı sorun bende de var boot ekranında fark ettim SSD'nin modelinin adı var en yukarda onun aşağısında da Ubuntu var. Ubuntu başa da alınmıyor. Sürekli üsttekinden başlatıyor bu yüzden o hata çıkıyor ancak ne yapsam çözemedim hiçbir yerde de yok. Çözümünü bilen varsa lütfen baksın.
Merhaba arkadaşlar,
3 yıl sonra eski yadigar bilgisayarıma tekrar Ubuntu kurmam ile reset system loop'unun sorununu çözmüş bulunmaktayım.
Sorunun kaynağı bazı anakart UEFI Firmware'inin Ubuntu'nun oluşturduğu "/EFI/ubuntu" yolunu varsayılan olarak görmemesi ve inatla standart Windows yolunu "/EFI/BOOT" aramasından kaynaklanıyor.
Sorunu terminal üzerinden root yetkisi alarak "/EFI/BOOT" klasöründeki değişiklik ile çözebiliyoruz.
Çözüm adımları:
Terminali açın root yetkisi almak için aşağıdaki komutu kullanın.
Kod:
sudo -i
EFI klasörünün olduğu dizine gitmek için aşağıdaki komutu yazın. EFI klasöründe değişiklik yapmak için root yetkisi gerekli.
Kod:
cd /boot/efi/EFI
Gitmiş olduğumuz dizinde yer alan boot klasörünü her ihtimale karşı aşağıdaki kod ile bir yedeğini alıyoruz.
Kod:
mv BOOT BOOT_yedek
Yeni bir boot klasörü oluşturuyoruz ve Ubuntu klasörü içerisindeki dosyaları yeni açtığımız boot klasörüne kopyalıyoruz.
Kod:
mkdir BOOT
cp ubuntu/* BOOT/
Kopyalama işleminden sonra oluşturduğumuz "/BOOT" klasörüne girip "shim64.efi" dosyasının adını "BOOTX64.EFI" olarak değiştiriyoruz. Eğer klasörde "shimx64.EFI" yoksa "grubx64.EFI" dosyasının adını değiştirin.
Kod:
cd BOOT
mv shimx64.efi BOOTX64.EFI
İşlemleri tamamladığınızda sistemi yeniden başlatmak için aşağıdaki komutu yazıyoruz.
Kod:
reboot
Umarım aynı sorunu yaşayanların işine yarar.
Küçük bir not: İçerisindeki bilgileri yeni "/BOOT" klasörüne kopyaladığımız "/ubuntu" klasörünü silmeyin ve dokunmayın yoksa sistem güncellemesi aldığınızda başka bir sorunla karşılaşırsınız (Grub update vb.).