Çözüldü Resident Evil 4 Remake onarılamaz uygulama kapatma hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cboyn

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Resident Evil 4 remake yükledim oynamaya başladım ama daha 5 dk olmadan fotoğraftaki hatayı verdi. Çıktım bir daha girdim yine 5 dk olmadan aynı hata. Bunu üst üste 3 kere yaşadıktan sonra Steam'den oyunun başlatma seçeneklerini -DX11 yaptım (internetten baktım ne kadar işe yarıyor veya doğru bir yöntem mi tam bilmiyorum), oyunun ayarlarından, ayarları oyunun otomatik yaptığı önerilen olarak değiştirdim ve gayet sorunsuz gözüküyordu, VRAM'in falan yarısını kullanıyor ama bu ayarlardan sonra bile anında bu hatayı tekrar verdi. Sistemim oyunu rahatça kaldırabilecek bir sistem ama niye böyle olduğunu anlayamadım. Ekran kartı sürücüsü de güncel daha bu sabah güncelledim, RTX'de kapalıydı. Bu hatayı vermesinin sebebi nedir ve nasıl çözebilirim?

2025-06-09 (61).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kanka bende de aynı sorun oluyordu 1-2 gün önce driveri geçmiş drivere çektim güncel driverde sıkıntı var muhtmenelen çünkü F1 24 oyununda aynı sorunu yaşıyordum artık F1 24dede olmuyor RE4 de çökmüyor bence driveri geçmişe çek öyle dene. Senin dediğin gibi başka oyunlarda oynadım CS2 Fortnite Valorant gibi fazla FPS kaybı olmadı Fortnite Unreal Engine yüzünden 2 kere çöktü o kadar bence bir dene.

Depolama alanında yer açınca şu anlık düzeldi.
NVIDIA Denetim Masası üzerinden yapılacak. Masaüstünde görev çubuğunun en sağındaki ok işaretine tıklayınca çıkması lazım. Çıkmıyorsa kurmamışsınızdır. Microsoft Store üzerinden NVIDIA Control Panel'i yükleyin.

Sanmıyorum açıkçası fakat denemenin de bir zarar yok.
Resident Evil 4ü seçip güç yönetim modunu maksimuma mı alayım? Biraz karışık geldi başka ayarlamam gereken bir şey var mı?

Buradan ekran kartı modelinizi manuel sürücü araması kısmına girip aratın. Daha sonra sayfayı aşağı kaydırıp daha fazla sürüm görüntüle deyin. 572.42 sürümünü deneyin bakalım.

Kurulum esnasında temiz kurulum seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.

Buradan ekran kartı modelinizi manuel sürücü araması kısmına girip aratın. Daha sonra sayfayı aşağı kaydırıp daha fazla sürüm görüntüle deyin. 572.42 sürümünü deneyin bakalım.

Kurulum esnasında temiz kurulum seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.

Ama sürümü sırf bu oyun için düşürdükten sonra ne olacak çünkü örneğin Fortnite'ı falan sürücü güncel olmadan oynayamıyorum. Bundan başka bir yöntem deneyemez miyim?

İlk önce sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Bu şekilde çalışacak olursa oyunu bitirir tekrar güncel sürüme dönersiniz.

Hocam ama Resident Evil 4'ü kısa sürede bitiremem yaz boyu muhtemelen en az 1-2 ayda falan bitiririm oyunun başına geçince saatlerce oynayamıyorum başka oyunlarda oynayacağım için sürekli sürümü güncelleyip düşürmem gerekir. Eğer tek yöntem bu kaldıysa mecbur deneyeyim ama başka yapılabilecek bir şey varsa onu yapsam daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı