Resident Evil 4 Remake vs Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu

Bu yaz indirimlerine Baldur's Gate 3 ve Cyberpunk 2077 almıştım.
Ekstra oyun olarak olarak bu ikisi arasında kalmıştım.
Uncharted Türkçe dublajıyla beni çekmişti. Resident Evil 4 ise kombat kısmı ile.
Ama zaten iki oyunda çok iyi indirime gelmemiş sürekli indirime geldiği fiyattalar.
Biraz daha bekleyebilirim gibi insanlarında fikirleri karışık :)

Bu yaz indirimlerine Baldur's Gate 3 ve Cyberpunk 2077 almıştım.
Ekstra oyun olarak olarak bu ikisi arasında kalmıştım.
Uncharted Türkçe dublajıyla beni çekmişti. Resident Evil 4 ise kombat kısmı ile.
Ama zaten iki oyunda çok iyi indirime gelmemiş sürekli indirime geldiği fiyattalar.
Biraz daha bekleyebilirim gibi insanlarında fikirleri karışık :)

Hocam eğer bütçeniz varsa oynamadıysanız ve türe de ilginiz varsa Elden Ring kesinlikle tavsiye ederim.

Uncharted @Çatlı Reis hocamın dediği gibi çok sığ. Ben oyunun ortasında aynı şeyleri yapmaktan bunalmışım. Bıraknak istemiştim fakat bitirmek için kendimi zorladım. Eger hikaye o kadar uzun soluklu olmasa iyi olabilirmiş. Çatışma ve fiziğinin o kadar saat boyunca tekrar etmesi o kadar da hoş birşey değil.

Re4 Remake kesinlikle daha iyi bence. Korku, hayatta kalma türünü seviyorsan daha eğlenceli gelecektir. En azından benim için öyle.

Yani benim dediklerim arasından bir tek vuruş hissini mi anladın? Re için dön dolaş aynı şeyleri yapıyorsun diyorsun kesinlikle katılmıyorum. Oyunda amacın ve hedefin sürekli değiliyor karşına sürekli yeni şeyler sunuyor oyun. Uncharted bu konuda berbat. Ana hikayesi 20 saatlik oyunda tek yaptığın oradan oraya atlayıp ateş etmek. Ateş etme konusunda iyi olsa hadi neyse birini vurduğun zaman hissetmiyorsun bile çünkü vuruş hissi diye bir şey yok oyunda. Ben senin RE4 oynadığını da hiç sanmıyorum. Oynamış olsan bile ya dehşet seviye bir Uncharted fanısın ya da RE serisine karşı bir kinin var. Çünkü oynanış anlamında iki oyun arasında dağlar kadar fark var. Sadece dublaj üzerinden oyunu savunmakta bence çok büyük acizlik. Çünkü oyundaki en üst seviye şey dublaj ondan iyi bir şey yok.

Ben Uncharted fanı falan değilim re yede kinim falan yok benim bunca zamandır re de büyüdüm ben seri aksiyona kaydı diye zamanında linç yenildi re 4 remake te ne değişti Full aksiyon sırf DLC'ye kalsın diye ikonik yerleri

Seperate Ways'e koyma çabaları
(Gene ırkçılık olmasın diye bazı modellerin şeylerini bile değiştirdiler)

Herifler potansiyeli en iyi olan oyunun potansiyelini yok ettiler bu kadar basit hikaye değiştirme çabaları karman çorman şeyler

Remakedeki en iyi şey seperate ways açıkçası çünkü re de kimse Hikaye'ye bakmıyor

Zaten re serisi niye oynanıyor saniyon ver Gameplay'i bitti gitti ne senaryo var ne şey var herifler hiçbir zaman değişmedi şu senaryo konusunda o kadar yan oyunları var animasyonlar var onlarda da bir bağlantı yok yani bir tane oyununu oynasa da bir şey kaybetmiyor insan sadece karakter ilişkisi bu kadar.

Son düzenleme:
Ben Uncharted fanı falan değilim re yede kinim falan yok benim bunca zamandır re de büyüdüm ben seri aksiyona kaydı diye zamanında linç yenildi re 4 remake te ne değişti Full aksiyon sırf DLC'ye kalsın diye ikonik yerleri

Seperate Ways'e koyma çabaları
(Gene ırkçılık olmasın diye bazı modellerin şeylerini bile değiştirdiler)

Herifler potansiyeli en iyi olan oyunun potansiyelini yok ettiler bu kadar basit hikaye değiştirme çabaları karman çorman şeyler

Remakedeki en iyi şey seperate ways açıkçası çünkü re de kimse Hikaye'ye bakmıyor

Zaten re serisi niye oynanıyor saniyon ver Gameplay'i bitti gitti ne senaryo var ne şey var herifler hiçbir zaman değişmedi şu senaryo konusunda o kadar yan oyunları var animasyonlar var onlarda da bir bağlantı yok yani bir tane oyununu oynasa da bir şey kaybetmiyor insan sadece karakter ilişkisi bu kadar.

Gameplay olmayan hali ile bile o Uncharted'in berbat oynanışı ile karşılaştırınca insan şaşırıyor doğrusu. Bitti dediğiniz RE serisinin Bihozard ve Village oyunları AAA kalitesinde çok sağlam oyunlardı gayet de iyi satıldılar eğer satışlara bakarsanız. Aralarındaki tek falso RE3'tü o bile oynanış anlamında insanı tatmin ediyordu. Capcom remake işine giriştiğinden beri kime sorsanız RE3 hariç bütün oyunlar beğenildi ve bu adamların bu işi yapabiliyor olduğu anlaşıldı. Yani tutup da Uncharted 4 gibi aşırı tek düze bir oyunla karşılaştırmak bence çok saçma oluyor.

Uncharted @Çatlı Reis hocamın dediği gibi çok sığ. Ben oyunun ortasında aynı şeyleri yapmaktan bunalmışım. Bıraknak istemiştim fakat bitirmek için kendimi zorladım. Eger hikaye o kadar uzun soluklu olmasa iyi olabilirmiş. Çatışma ve fiziğinin o kadar saat boyunca tekrar etmesi o kadar da hoş bir şey değil.

RE4 Remake kesinlikle daha iyi bence. Korku, hayatta kalma türünü seviyorsan daha eğlenceli gelecektir. En azından benim için öyle.

Reis oynarken 10-11.saatlere gelince bir sıkılma başladı bende Uncharted'da. Tamam iyi hoş ara sahnelerin var dublajın harika ama sürekli aynı şeyler yapılmaz ki. Hadi tamam sürekli oradan oraya atlayıp adam vuracağız bari onu iyi yapalım. Vuruş hissi sıfır, tatmin edicilik yok, silah çeşitliliği yok oynanış anlamında çok eksik bir oyun. Dediğiniz gibi hikaye o kadar uzun sürmese sıkmayacaktı belki ama 20 saatlik hikayede aynı şeyleri tekrarlamak çok baydı beni de.

Reis oynarken 10-11.saatlere gelince bir sıkılma başladı bende Uncharted'da. Tamam iyi hoş ara sahnelerin var dublajın harika ama sürekli aynı şeyler yapılmaz ki. Hadi tamam sürekli oradan oraya atlayıp adam vuracağız bari onu iyi yapalım. Vuruş hissi sıfır, tatmin edicilik yok, silah çeşitliliği yok oynanış anlamında çok eksik bir oyun. Dediğiniz gibi hikaye o kadar uzun sürmese sıkmayacaktı belki ama 20 saatlik hikayede aynı şeyleri tekrarlamak çok baydı beni de.
Aynısını ben de yaşadığım için çok iyi anlıyorum. Bir de tırmanma ile bulmacayı harmanlayınca inanılmaz baygınlık geçiriyordum. Oradan oraya zıplayıp duruyorsun. Dediğiniz gibi çeşitlilik de yok. Ara sıra aksiyon sekansları var ve onla tempoyu canlı tutmaya çalışmışlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı