Sürprizbozan Resident Evil son klişesi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kruby151

Hectopat
Daha fazla  
Resident Evil serisini seven biri olarak her oyununu bitiremesem de birkaçını bitirdim. Serinin hikayesini öğrenmek icin geriye kalan oyunları izledim fakat bir şey fark ettim. Neden hep aynı sonla bitiyor gibi? RPG ile bossu öldür, ada patlasın, kahramanlar kaçsın. Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resident evil 8 hariç hepsi sonlara doğru baydı beni.
Village ayrı bir oyun gibi diğerleri hep kapalı dar alanlarda aynı konsept gibi geliyor bana. Son çıkan oyunun da videolarını biraz izledim de içine çekmedi beni.

Capcom öyle seviyor, hikayeyi devam ettirip bir şekilde diğer serilere bağlıyor, bununla ilgili bir yazı vardı sitelerden birinde, güzel anlatıyordu.

Asıl klişe özellikle RE2'de çok vardır, birbirleriyle bağlantılı bulmacalar manyaklığı...
RE2'nin orijinalini oynadığım dönemde bu kadar kötü gelmemişti ama RE2 remake'i resmen bu yüzden oynayamadım.

Nedir dersek, bi kıytırık kapıyı açmak için 50 tane şey yapıp bir anahtar elde edip, tekrar başladığın yere dönüp anahtarla kapıyı açıp öyle devam ediyorsun. Tabi oyun bi polis merkezinde geçiyor olunca başka çareleri kalmamış :)

Yani aslında zombiler çerezlik, sadece vakit kaybettirmek için, geri kalanı bulmaca ve getir-götür aslında paso.

RE3'ün "aksiyon" kısmını daha çok sevdim mesela bu anlamda ama onda da eski oyundan çok eksiltme yapılmış deniliyor.

RE oyunlarının lab fetişi gibi bir şey var oyunun sonunda sürekli bir lab tarzı bir yere gidiyorsun.. 2-4-7-9 ve hepsi tam o esnada sana hikayenin son demlerini veriyor özellikle 2-7-9 falan direkt oyunun hikayesini kağıtlarla etrafta bulduğun şeylerde anlıyorsun.

Hey ayni hikaye değişen tek şey.
Yakışıklı anime erkekleri ve anime gibi kızlar.
Deli ve amacı olmayan yan bosslar.
Dünyayı yok etmeye çalışan ana boss.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı