Merhaba,
İlk kez toplayacağım sisteme güç kaynağı olarak Corsair RM750 aldım. Kutudan user manual çıkmadı. Websitesinde de göremedim. PCI-E kabloları şöyle biraz değişik:
PSU'ya girecek ucu 8 pin, diğer tarafından ise 2 tane 6+2 pin çıkıyor. RX 5700 XT ise 8+8 pin istiyor. Yani ben bunun bütün pinlerini takabilirim ama doğru mu yapmış olurum? Yoksa güç kaynağına bu kablodan bir tane daha takıp ikisinin de bir adet 6+2 pinini mi kullanmalıyım?
Konu hatalı takma değil. Pinleri yuvasına oturtmak kolay da sorduğum şey farklı. Koyduğum fotoğrafa bakın. PSU’ya 8 pin giriyor ekran kartına 2 tane 6+2 gidiyor. Hepsini takayım mı yoksa PSU’ya iki kablo takıp ikisinden de birer tane mi 6+2 alayım diyorum?
Demek istediğim şu: bakın mesela bu da PCIe kablosu ve biri 6+2 olmak üzere iki ucu da 8 pinli.
8+8 pin isteyen ekran kartı için bu kablodan iki tane güç kaynağına takılır ve diğer uçları da ekran kartına girer. Doğru değil mi?
Ama benim kabloların bir ucu 8 pinliyken, diğer tarafında 1 değil 2 tane 6+2 pin var. Diyorum ki tek kablodan çıkan toplam 16 pini direkt ekran kartına gireyim mi yoksa yine güç kaynağından iki kablo çekip ikisinin de birer 6+2'sini boşta mı bırakayım?
Sanırım çok enteresan bir soru soruyorum, bir türlü anlaşılamadım.