Resimdeki PCI-E kablosu ile PSU GPU bağlantısı nasıl yapılır?

RangerWill

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
İlk kez toplayacağım sisteme güç kaynağı olarak Corsair RM750 aldım. Kutudan user manual çıkmadı. Websitesinde de göremedim. PCI-E kabloları şöyle biraz değişik:

kolink-adapter-4-4-pin-cpu-auf-2x-6-2-pin-pcie-schwarz.png

PSU'ya girecek ucu 8 pin, diğer tarafından ise 2 tane 6+2 pin çıkıyor. RX 5700 XT ise 8+8 pin istiyor. Yani ben bunun bütün pinlerini takabilirim ama doğru mu yapmış olurum? Yoksa güç kaynağına bu kablodan bir tane daha takıp ikisinin de bir adet 6+2 pinini mi kullanmalıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dikkatli bakarsanız ekran kartına girecek pinlerin kenarlarındaki şekiller farklıdır, hatalı takma olasılığınız yok. (6+2) şeklinde 8+8 olarak bağlayınız.

Konu hatalı takma değil. Pinleri yuvasına oturtmak kolay da sorduğum şey farklı. Koyduğum fotoğrafa bakın. PSU’ya 8 pin giriyor ekran kartına 2 tane 6+2 gidiyor. Hepsini takayım mı yoksa PSU’ya iki kablo takıp ikisinden de birer tane mi 6+2 alayım diyorum?
Farklı olan bir şey yok? Olması gereken bu zaten. Ekran kartı Marka/Model nedir?

Düzenleme: Ekran kartı modelinizi şimdi gördüm. Bu kabloları kullanacaksınız. Kablo almanıza gerek yok.

Eki Görüntüle 576450

Demek istediğim şu: bakın mesela bu da PCIe kablosu ve biri 6+2 olmak üzere iki ucu da 8 pinli.

pcie.png

8+8 pin isteyen ekran kartı için bu kablodan iki tane güç kaynağına takılır ve diğer uçları da ekran kartına girer. Doğru değil mi?

Ama benim kabloların bir ucu 8 pinliyken, diğer tarafında 1 değil 2 tane 6+2 pin var. Diyorum ki tek kablodan çıkan toplam 16 pini direkt ekran kartına gireyim mi yoksa yine güç kaynağından iki kablo çekip ikisinin de birer 6+2'sini boşta mı bırakayım?

Sanırım çok enteresan bir soru soruyorum, bir türlü anlaşılamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı