Burada önemli bir bilgi daha vereyim: Özellikle Windows kurulumunda dosyaların okunamaması, arızalı Ram'den de kaynaklanabilir. Başıma gelmiş bir durumdur.
@Carnage bahsetmişken ben de ekleme yapayım: Kurulum için HDD'e yüklenen paketler ile kuruluma başladıktan sonra mavi ekran ya da kurulumun uzun süre aynı yerde takılı kalması sorunu yaşarsanız; bad sector'e sahip bir sabit disk'iniz olma ihtimali yüksektir.
Bu arada çok eski (>5 yıl) dizüstü ya da pc'ler için hızlı bir işletim sistemi arayan varsa; Linux Mint'in en son çıkarılmış kararlı sürümlerinden* (LTS (Long Term Support)) birini seçmeniz tavsiye olunur. Xubuntu ve Lubuntu'ya göre çok daha kullanışlı bir OS olduğunu düşünüyorum.
* “ ... Selected releases (such as Linux Mint 5, Linux Mint 9 and Linux Mint 13) are labeled long-term support (LTS) versions, indicating that they are supported (with updates) for three years (five years in case of Linux Mint 13), as compared to the 18-month support period for other releases. ”
Recep abi XP kurulumu tamamlanırken mavi ekran hatası veriyor,araştırdığımda RAM hatası veya işlemci hatası tespit ettim ama benim ne ram'da ne de işlemcim de sıkıntı var bunun nedeni ne olabilir?