Response time ayarı Fast mı olmalı faster mi?

Yer
İstanbul
Monitör
LG 27GN750 27" 1ms Full HD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü
Merhaba Technopat ailesi,

Response time ayarı off, normal, Fast, faster var.

Monitörü aldığım günden beri bunu Fast olarak kullandığımı fark ettim.

Ama faster olarak kullanırsam daha mı iyi olacak?
Ya da bu ayarlar oynanan oyunlara göre değişiklik gösteriyor mu?

Valorant oynuyorum.
İkinci oyunum ise League of Legends.
Kardeşim ise S4 League oynuyor ve bu saydığım oyunları da oynuyor.

Response time ayarı ile ilgili bilgili birisi var mı?
Ne yapmalıyım?

Tepki süresi demekmiş. Fastest olarak yani kullanabileceğim en hızlı ayarda kullanmak daha mı iyi olacak benim için artık?

Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Benim kullandığım monitörde bu ayarı arttırdığım zaman ghosting de doğru orantıda azalıyor. Çünkü tepki süresi düşüyor. Size de en hızlısında kullanmanızı tavsiye ederim.

Bende de 24GN650 var. Faster'da ghosting olaylarını okumuştum ben de ama modelden modele fark ediyor mu bilmiyorum açıkçası bu konuyu gördükten sonra benim de deneyesim geldi ama ghosting işini nasıl anlıyoruz olup olmadığını?

27GN750 için aslında ayarlar arasında pek fark yok ama en iyi ve temiz* sonucu testler Fast ayarı vermiş.

Sizi hatırlıyorum sanırım hocam, monitörü ben önermiştim galiba.
Benim kullandığım monitörde bu ayarı arttırdığım zaman ghosting de doğru orantıda azalıyor. Çünkü tepki süresi düşüyor. Size de en hızlısında kullanmanızı tavsiye ederim.
Öyle bir şey yok, monitörden monitöre değişen bir durum.

27GN750 için aslında ayarlar arasında pek fark yok ama en iyi ve temiz* sonucu testler Fast ayarı vermiş.

Sizi hatırlıyorum sanırım hocam, monitörü ben önermiştim galiba.

Öyle bir şey yok, monitörden monitöre değişen bir durum.

Hocam konsolda FPS oyunları oynuyorum. FreeSync mi açık olacak yoksa Motion blur reduction mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konsolda fps oyunları oynuyorum. Freesync mi açık olacak yoksa motion blur reduction mu?
PS ise FreeSync desteklemiyor diye biliyorum, Xbox'ta destek vardı sanırım. MBR hikayeli oyunlarda biraz gereksiz olacağından ben FreeSync açmanızı öneririm.

Ancak pek bir değişiklik görmemeniz büyük ihtimal, oyundan oyuna değişen FPS sınırları var.

Bende de 24GN650 var. Faster'da ghosting olaylarını okumuştum ben de ama modelden modele fark ediyor mu bilmiyorum açıkçası bu konuyu gördükten sonra benim de deneyesim geldi ama ghosting işini nasıl anlıyoruz olup olmadığını?

Hocam senin için video çektim. Bak sen de ghosting test sitesine gir ve faster - Fast deneyerek görebilirsin ben fastera geçince ghosting olduğunu gördüm. Arka planı dikkat edersen orada beyaz ikiz gölgesi çıkıyor gibi oluyor o ghosting.
EDİT: videoyu yüklememiş.

Ghosting sitesine girin sonra ufolar hareket ederken faster fast arasında geçiş yapın zaten ghosting olduğunu fark edeceksiniz. Dedikleri doğruymuş en iyisi fast seçeneği.
PS ise FreeSync desteklemiyor diye biliyorum, Xbox'ta destek vardı sanırım. MBR hikayeli oyunlarda biraz gereksiz olacağından ben FreeSync açmanızı öneririm.

Ancak pek bir değişiklik görmemeniz büyük ihtimal, oyundan oyuna değişen FPS sınırları var.
Hocam ben genellikle hikayeli değil fps apex,fortnite,titanfall2 falan oynuyorum. Motion blur ile freesync arasında hangisini kullanmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu ne iş yaptıklarını bile anlayamadım.

Hocam senin için video çektim. Bak sen de ghosting test sitesine gir ve faster - Fast deneyerek görebilirsin ben fastera geçince ghosting olduğunu gördüm. Arka planı dikkat edersen orada beyaz ikiz gölgesi çıkıyor gibi oluyor o ghosting.
EDİT: videoyu yüklememiş.

Ghosting sitesine girin sonra ufolar hareket ederken faster fast arasında geçiş yapın zaten ghosting olduğunu fark edeceksiniz. Dedikleri doğruymuş en iyisi fast seçeneği.

Hocam ben genellikle hikayeli değil fps apex,fortnite,titanfall2 falan oynuyorum. Motion blur ile freesync arasında hangisini kullanmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu ne iş yaptıklarını bile anlayamadım.
MBR, MPRT'nin LG'de bulunan adı denebilir. Kötü sonuç veriyorsa kullanmanın da pek faydası olmaz. Deneyin hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı