Restart Problemi

Raionxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarım 2 kere kendini yeniden başlattı. Bu yeniden başlatma olayında birden bilgisayar kendini yeinden başlatıyor ama bilgisayar fanlarının LED'leri sönmüyor. İlk yaptığında Opera'da geziniyordum, sonra insanlar format at düzelir dedi bende format attım ama sorun devam ediyor. OCCT üzerinden 10 dakika Power testi yaptım, 1 saat ekran testi yaptım ama hiçbir şekilde restart problemi olmadı. Sizce sıkıntı nedir?

Bilgisayar özelliklerim:
RX 590 Pulse.
R5 2600.
Corsair Vegance 2x8 3000 MHz RAM.
MSI B450M PRO-VDH Plus.
Thermaltake V200 600W kasa.
MSI Core Frozr S

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam overclock ile uğraştınız mı ya da bilgisayar yeniden başlatırken siyah ekranda herhangi bir uyarı bilgilendirmesi yapıyor mu? Sıcaklık değerleriniz nedir? Ramler slotlarına tam olarak oturuyor mu yerinden oynayan herhangi bir parça var mı? Yakın zamanda herhangi bir parça ile uğraştınız mı? Şuan aklıma direkt 2 şey geliyor. Birincisi havalar cidden bir anda çok ısındı sıcaklık kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Ya da güç kaynağınız da sorun olabilir.

19.20 sürümü yüklüydü 2.defa restartdan sonra 20.4.2 yükledim.
20.4.2 sürümünde de bu sıkıntıyı yaşadınız mı? Kartın Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapmayı deneyin. Ayrıca undervolt yapmayı da deneyebilirsiniz. Belki çözüm olur.

Overclock yapmadım. Sadece rami 3000MHz de kullanıyorum bilgisayarı ilk aldığımdan beri yani 7-8 aydır. Sıcaklık değerleri stres testinde GPU maksimum 80 derecede, işlemci 65-70 derecede. Herşey yerine oturuyor. Yakında zaman da işlemci soğutucusu takarken soğutucu işlemci ile birlikte çıktı ama pinlerde herhangi bir yamulma yoktu veya anakartta sıkıntı yoktu. Zaten 20-30 dakika işlemci stres testi yaptım sıkıntı olmadı.
Daha yeni 20.4.2 sürümüne geçtim.

Hocam dediğinize göre değerler normal işlemciden emin iseniz sorunu güç kaynağında arayabilirsiniz. Başka bir psu ile deneme şansınız var ise iyi olabilir. Bu arada benim psu bozulmuştu yükte pc kapanıyordu ama OCCT de psu testinde herhangi bir sorun çıkmıyordu ama toplu (hem ekran kartı, hem işlemci %100 yükte iken) pc hata veriyordu yani bir kontrol edebilirsiniz. Başka bir fikrim yok maalesef.

Peki teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…