Nerenin tescasesiymiş bu? C++ standartlarında olmayan yalnızca gcc tarafından extension olarak sağlanan bir özelliği kim testcasede kullanılmasını ister?Dediğim gibi testcaselere göre yazıyorum kodu.
int main() {Fonksiyon kullanman yasak değildir. İşi senin yerine yapacak fonksiyonları kullanman yasaktır. Niye temel bir beceriyi yasaklasın hocan?
Hocam size yalan atacak değilim herhalde.Nerenin tescasesiymiş bu? C++ standartlarında olmayan yalnızca gcc tarafından extension olarak sağlanan bir özelliği kim testcasede kullanılmasını ister?
Oraya kadar gelmedim? Üniversitenin ilk yılında üçüncü haftadan falan itibaren fonksiyon konuşuyorduk biz.Daha oraya kadar gelmediğim için.
Şunu görünce devamını okuyasim gelmiyor.int n ;
cin >> n ;
int array[n] ;
8. sınıfım hocam.Oraya kadar gelmedim? Üniversitenin ilk yılında üçüncü haftadan falan itibaren fonksiyon konuşuyorduk biz.
Array oluşturmanın yolu da bu değil. Bir önceki konunda da söyledik sana. Vector kullanma, tamam, bunda sıkıntı yok. Dynamic array oluşturacaksan pointer ve bellek ayırma kullanman lazım. new & delete kullanman lazım yada. Çok saçma değil mi fonksiyon kullanmayı bilmeyen biri için böyle bir şey istenmesi?
Yada sabit boyutu olan bir sey oluşturacaksın, elinde max limiti olan bir array olacak. Ondan büyük input almayacak.
Şunu görünce devamını okuyasim gelmiyor.
Hocam anlamıyormusunuz?Yazdığımı okumadınız mı?Testcase ne diyorsa onu yapıyorum.Dostum sen soruna yazılan cevapları okuyor musun ?
Yorum yazan iki arkadaş da bir önceki sorunuzda size aynı konu ile ilgili yardımcı olmuş, tek tek anlatmışlar sebebini. Ben tekrar yazdım kodunuzun daha baştan zaten çalışmasının mümkün olmadığını. Yani her şeyi geçtim fonksiyon kullanma, STL öğeleri kullanma sorun değil de yani yazılanları bir okusan zaten sorunun çözülecek. Zaman zaman foruma girip ne var ne yok diye bakıyorum, yeni başlayan, soruları olan arkadaşlara bir faydam dokunabilir mi diye ama yani gerçekten hayrete düşüyorum.
Sana fonksiyon kullanma diyen kim 8. sınıfsan?8. sınıfım hocam.
Atsana şu siteyi, ödevi neyse o şeyi çok merak ettim seni şu "test case"lerini.Hocam anlamıyormusunuz?Yazdığımı okumadınız mı?Testcase ne diyorsa onu yapıyorum.
Tamam benim kodlarım yalnış inkar etmiyorum.Benim sorum kodu nasıl yazabilirim?Senin yazdıklarını okuyoruz zaten, yazdıklarına istinaden cevaplar da veriyoruz. Herkes aynı cevabı veriyor zaten, kodundaki probleminin ne olduğunu herkes yazıyor. TheAny dostum daha hemen yukarıda açık bir şekilde de yazmış. Yazılanı anlamamış olabilirsin bu durumda bunu söyle daha detaylı bir şekilde açıklama yapalım.
Testcase dediğin nedir ? Sürekli aynı şeyi yazıyorsun ama dilin kuralı belli, testcasede yapıyorum diye bir durum söz konusu olamaz anlatmaya çalıştığımız şey bu. Detay verirsen yardımcı olalım, neyin doğru neyin yanlış olduğunu açıklayalım. Aksi taktirde belli ki anlaşamayacağız.
int main() {Senin yazdıklarını okuyoruz zaten, yazdıklarına istinaden cevaplar da veriyoruz. Herkes aynı cevabı veriyor zaten, kodundaki probleminin ne olduğunu herkes yazıyor. TheAny dostum daha hemen yukarıda açık bir şekilde de yazmış. Yazılanı anlamamış olabilirsin bu durumda bunu söyle daha detaylı bir şekilde açıklama yapalım.
Testcase dediğin nedir ? Sürekli aynı şeyi yazıyorsun ama dilin kuralı belli, testcasede yapıyorum diye bir durum söz konusu olamaz anlatmaya çalıştığımız şey bu. Detay verirsen yardımcı olalım, neyin doğru neyin yanlış olduğunu açıklayalım. Aksi taktirde belli ki anlaşamayacağız.
Tamam benim kodlarım yalnış inkar etmiyorum.Benim sorum kodu nasıl yazabilirim?
int main() {
int n ;
cin >> n ;
int array[n] ;
for (int f = 0 ; f <n ; ++f) {
cin >> array[f] ;
}
int k ;
cin >> k ;
for (int f = 0 ; f < n ; ++f) {
if (f >=k) {
int s = array[f] ;
array[f] = array[n-f-1] ;
array[n-f-1] = s ;
}
}
}
Kodun ilk kısmını geçin.İkinci for döngüsünde hatam nerede?
for (int f = k, j = n - 1; f < j; ++f, --j)
{
int temp = array[f];
array[f] = array[j];
array[j] = temp;
}