ReviOS kullanılmalı mı?

• Konuyu başlatan ZenN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 74
  • Görüntüleme 42.243

ZenN

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
@Exinie Nickli arkadaşın imzasında ReviOS isimli bir işletim sistemi gördüm. Daha doğrusu bir Windows 10 Yaması. Bu tarz yamalar gerçekten kullanmaya değer mi? Performansı gözle görülür derecede arttırıyorlar mı? Eğer öyleyse indirip 1-2 hafta test edicem. Oyunlardaki FPS değerlerine, sistem açılma, program açılma vb. şeyleri test edip beğenirsem kullanmaya devam edicem. Başka bu yama hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? İndirmeden önce bir de size soralım.

ReviOS İnternet Sayfası

FPS artacağını düşünüyorum, RAM kullanımı baya düşük Windows Search dahil tüm metro uygulamaları silinmiş. Arama yapmak için OpenShell diye bir yazılım kullanılıyor.

Geliştiricinin notu: (Çevirdim)

Eğer FaceIT oynayacaksanız: 1809 S1 veya 1709 R1B kullanın.
FaceIT kullanmayacaksanız 1709 U2.1/0 kullanın.
Bluetooth özelliği sadece 1809 S1 sürümünde çalışıyor.
FaceIT ve Bluetooth özelliğine ihtiyacınız yoksa ve en iyi performansı istiyorsanız 1709 U2.1 sürümünü kullanın.
Microsoft Store için 1809 S1 sürümünü kullanın

Kendi notum:

Dili Türkçe yapmak için 1709 sürümünde çalıştır ekranına "lpksetup" yazıp aşağıdaki Türkçe dil paketini seçip kurulmasını bekleyin.

Diğer sürümleri Türkçe yapmak için Windows Update hizmetini açıp ayarlar kısmından dil ekleyin.

1579960499390.png

Hız olarak gayet güzel bence. @Exinie temiz kurulum ile mı geçtin ?

Temiz kurulum ile geçtim.
Gerçekten geçmeye değer mi peki?

RAM kullanımında gözle görülür bir düşüş yaşanır, benim sistemim iyi olduğundan fark görmedim RAM kullanımı dışında. NVIDIA sürücüsünü bile düzenlemişler bunun için rehber de var ama İngilizce.

İsterseniz videoyu izleyin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca MBR diske Legacy kurulum öneriyorlar gecikme değerlerinin düşük olması için, ama size kalmış.

1579962275214.png

Burda ReviOS 1909 sürümündede Microsoft Store kullanılabildiği yazıyor 1909 sürümünü indirsem Bluetooth dışında birşey kaybedermiyim?
Şimdi indirip kurucam ReviOS'u. Kurduktan sonra burdan belirticem. Kurarken yapmam gereken ek birşey var mı?

Eki Görüntüle 491899

Burda ReviOS 1909 sürümündede Microsoft Store kullanılabildiği yazıyor 1909 sürümünü indirsem Bluetooth dışında birşey kaybedermiyim?

Kaybetmezsin diye düşünüyorum, birde fare içinde ayar yapılıyor yani fare hızı normal Windows'dan biraz daha hızlı, onu normal haline getirebiliyoruz bir dosya ile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı