Revision OS inceleme ve deneyimlerim

297552

Hectopat
Makaleler
14
Forumda bir arkadaş önermişti teşekkür ederim ona, uzun süre rekabetçi OS kullanıp oradan geçtim ve yaklaşık 7 aydır kullanıyorum.

Güvenlik ile başlamak istiyorum, banka hesaplarım, değerli oyun hesaplarım vs hepsini kullanıyorum ve herhangi bir çalınma, SMS durumu olmadı.

Diğerleri gibi tamamen arındırılmış şekilde değil, güvenlik özellikleri duruyor yüz tanıma, parmak izi vs yüz tanıma kullanıyorum ve herhangi bir sorunu yok, yavaşlık vs de yok normali nasılsa öyle.

Diğerlerinin aksine tüm sistemi Türkçe yapabiliyorsunuz, hepsini yaptıktan sonra uygulama indirip kurduğunuz zaman otomatik Türkçe olarak kuruluyor.

Revision tool adında bir uygulama var, performans yükseltici bir kısmı var ve cidden işe yarıyor, bu kısımda birçok özelliği özelleştirebiliyorsunuz (güncelleme, driver güncellemesi, bildirim gelip gelmemesi, Fastboot vs), ufak bir test yaptım sadece performans yükseltici hakkında o da CPU Z ile, i5 6200U işlemcim mevcut, yükseltme kapalıyken 700 puan açıkken 900 puan almıştı oyunda da elbet işe yarıyordur diye düşünüyorum.

Görüntü bakımından herhangi bir değişiklik yok, masaüstü arka planı kırmızı sade bir wallpaper ile geliyor değiştirmeye gerek bile duymadım çok güzel gözüküyor, masaüstünde kurduğunuz da 1 tane klasör, çöp kutusu, ve revision tool karşılıyor oradan birçok şeyi düzenleyebiliyorsunuz.

Sürüm olarak, Windows 10 Pro ve 22H2 sürümünü kullanıyorum siz farklı sürüm kullanabilirsiniz.

Oyun performansı olarak ise şunları söyleyebilirim, oynadığım oyunlar CS:GO, Just Cause 2, Aim Lab, Minecraft (1.16.5) Portal 2, TWD ilk sezon oyunu, bu oyunların hiçbirisini orijinal Windows da 60 FPS oynayamıyorum, ve daha önce Valorant oynadım 20 ila 140 FPS arası oynatıyordu fakat son güncellemeler derken 6 ay önce falan bıraktım cidden oynanmayacak durumdaydı, ama siz bu sistemin üstüne sahipseniz rahatça oynayabilirsiniz.

İnternet deneyimi, rekabetçi OS kullandığım dönem sanırım driver sorunu yüzünden Ethernet'le bile verim alamayıp sürekli ping ile uğraşıyorum fakat revision OS da bununla karşılaşmadım, sadece benim internetim ile alakalı gece 2 3 gibi sabit 500 ping oluyor 2 3 dakikalığına sonra düzeliyor, orijinal Windows da Chrome da bir video izlerken aşağı kaydırdığım zaman kasa kasa ilerliyordu (720p) burada ise 1080p video izlerken bile rahatça kaydırıp keyfime bakıyorum.

Kötü ve sorun diyebileceğim bir şey bulamadım benim kullanım açımdan, sadece CS:GO oynarken görüntü donuyor ve sesler geliyor o da benim ekran kartım ile alakalı bir sorun sizde olmaz sanırım, sorun denilir mi bilmiyorum ama kendi Windows medya Player'i donuyor ve çalışmayı durduruyor, müzik oynuyor fakat değiştiremiyorsunuz o yüzden VLC indirip kullanıyorum.

Hız olarak ise 10 15 saniye arası açılıyor (120 GB JD SSD) ve masaüstü geldikten hemen sonra bir şeye bastığınız zaman açılıyor direkt, yakın bir zamanda Microsoft programları ile bir işim olacak ve onların da verdiği performansı konuyu güncelleyip yazarım, 1 2 kişide olsa okuyup işine yararsa ne güzel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı