Reynmen klibinin çalıntı olması

Umarım daha yaşın küçüktür. Umarım ileride şu yazdıklarına dönüp bakarak utanırsın. Umarım...
Zevk gözünü kör etmiş. Biraz uzaktan müzik dinleyen birisine baksana, ne kadar saçma bir şey yaptığını nasıl göremiyorsun. Birisi kafiyeli ve anlamsız cümleler söylüyor arkada tıngırtı var ve bununla beraber ekonomik anlamda çok iyi insanlardan birisi ve biriside o saçmalığı dinliyor. Sporda da bu geçerli bir iki vasıfsız insan top oynuyor ve ekonomik anlamda toplumu katlıyor aynı sırada yüzlerce kilometre uzaktaki birisi o topa iyi vuramadı diye kendisini parçalıyor. Uyuma kardeşim uyuma sanat spor adı altında milleti uyutuyorlar.
O zaman yaşama kardeşim? Alma telefon, bilgisayar. Ev alma, araba alma hiçbir şey alma. Sadece bağış yap kansere çare bul. Ne saçma bir bakış açısı bu.
Bağışımı yapıyorum ve bireysel harcamalardan söz etmedim. Anlatmak istediğim şey milyon dolarların sanatçı ve sporcu gibi saçma sapan işler yapan boş insanların eline geçmesi. Bir şarkıcıya verilen para ile o gece çaresizlik içinde ölen fakirlere ve soğukta donan evsizlere verilmesi taraftarıyım. Verdiklerim sadece birer örnek eğer düşünmek istersen bir kış gecesinde 22:00 ile 23:00 arasında dışarıda otur.

Son düzenleme:
Zevk gözünü kör etmiş. Biraz uzaktan müzik dinleyen birisine baksana, ne kadar saçma bir şey yaptığını nasıl göremiyorsun. Birisi kafiyeli ve anlamsız cümleler söylüyor arkada tıngırtı var ve bununla beraber ekonomik anlamda çok iyi insanlardan birisi ve biriside o saçmalığı dinliyor. Sporda da bu geçerli bir iki vasıfsız insan top oynuyor ve ekonomik anlamda toplumu katlıyor aynı sırada yüzlerce kilometre uzaktaki birisi o topa iyi vuramadı diye kendisini parçalıyor. Uyuma kardeşim uyuma sanat spor adı altında milleti uyutuyorlar.

Bağışımı yapıyorum ve bireysel harcamalardan söz etmedim. Anlatmak istediğim şey milyon dolarların sanatçı ve sporcu gibi saçma sapan işler yapan boş insanların eline geçmesi. Bir şarkıcıya verilen para ile o gece çaresizlik içinde ölen fakirlere ve soğukta donan evsizlere verilmesi taraftarıyım. Verdiklerim sadece birer örnek eğer düşünmek istersen bir kış gecesinde 22:00 ile 23:00 arasında dışarıda otur.
Şu an söylediklerini anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. O zaman sen hayatında hiç müzik dinlemiyorsun, film-dizi izlemiyorsun, hiç fotoğraf çekmiyorsun, sinemaya-tiyatroya gitmiyorsun. Ayrıca sanat olmadan istediğin kadar bilim ile uğraş boşunadır. Bilim ile ilgileniyorsan sanatın oldukça önemli olduğunu da bilmen lazım ayrıca. Bilim dediğin şey sadece kansere çare bulmak falan değildir. Sen bomboş yaşıyorsun. Evet bomboş yaşıyorsun. Ayrıca müzik dinlemek, bir film izlemek vesaire ekonomik olarak kimseyi çökertmez. Dönem sanatçıları olduğundan fazla para kazanıyor doğru ama ben vermiyorum o parayı sonuçta. Ben 3.5 TL'ye Spotify alıyorum. Son olarak seni Mustafa Kemal Atatürk'ün bu muhteşem sözü ile başbaşa bırakıyorum: “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

Sanat saçmalığı umrumda değil. Sanat saçmalıktır, sanata ayrılan bütçe ile kansere çare bulunabilirdi ya da deniz suyundan temiz su eldesi gibi daha faydalı işler yapılabilirdi.

Anlıyorum. Peki, sanatı bırakın bu insanlar yapsın doğru ya da yanlış. Sizde çok daha fazla çalışın ve kansere çare bulunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı