RFID tabanlı kapı güvenlik sistemi projesi

Makaleler
10
Yer
İstanbul
Selamlar,
Arduino üzerinden yaptığım RFID tabanlı kapı güvenlik sistemim vardı. Bu kilit mekanizması hariç tamamlanmış bir projeydi. Bunu yeniden yapmaya karar verdim 2 sene sonra.

Proje şöyle:
Kapıdaki sensör tanımlı kartı okuyunca kapı açık ise kilitliyor, kilitli ise açıyor. Buna göre ekrana geri bildirim veriyor. Bunun haricinde bu bildirimlerden sonra saat ve tarihin de bulunduğu kapının kilitli mi açık mı olduğuna dair bildirim oluyor.

Aklımda kapı kapatılmadığı ve bu mod açık olduğunda sesli geri bildirim ve kapının kilitlenme, açılma ve hangi kartla açıldığına dair günlük tutması var. Ancak bu son fikir için para harcamam gerekiyor ve açıkçası pek istemiyorum.

Bu projeye ne ekleyebilirim?
Kısaca elimdeki sisteme yazılımsal olarak yeni fonksiyonlar eklemeye çalışıyorum.
Şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Masraf etmeden bir şey yapamazsınız, elinizdekiler sizi bir yere kadar götürür.
Gayet de yapılır. Yazıda da örneğini verdim.

RFID'li kapi kilidim olsun, cok gelismis ozellikler de barindirsin diyorsunuz ama 25 TL vermek istemiyorsunuz. Iyiymis. 😺 😇
Olay 25TL vermek değil, şöyle düşün: Zaten harcama yaptım.

Gayet de yapılır. Yazıda da örneğini verdim.

Olay 25TL vermek değil, şöyle düşün: Zaten harcama yaptım.
Nasil yapilacagindan emin degilim ama SD karttaki dosyayi paylasima acip USB ile bir PC'ye paylastirabilirsiniz. Tabii USB kablosu icin masraf yapmak gerekecek. Tabii kullanacaginiz bilgisayar ve harcayacagi elektrikte masraf. ☺

Arduino üzerinde depolama yapmak yerine net üzerinden kişisel cihazımda depolama yapacağım.
Ayrıca sisteme ekleyeceğim ESP8266 ve röle ile odamın ışıklarını ve kapımı uygulama veya Google asistan üzerinden kontrol edebileceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı