RG35XX Plus vs RG351V

noname92

Megapat
RG351V

RG35XX Plus

Bu iki ürünün de fiyatları neredeyse aynı. Youtube araştırırken İngilizce olması sebebi ile aralarındaki farkı özellikleri çok anlayamadım. RG35xx Plus'ın RAM'i DDR4 RG351V'nin RAM'i DDR3 ama PS2 oyunlarını oynatır diyorlar. Ben çok kararsız kaldım. Hangisini önerirsiniz?

RG351V

RG35XX Plus

Bu iki ürünün de fiyatları neredeyse aynı. Youtube araştırırken İngilizce olması sebebi ile aralarındaki farkı özellikleri çok anlayamadım. RG35xx Plus'ın RAM'i DDR4 RG351V'nin RAM'i DDR3 ama PS2 oyunlarını oynatır diyorlar. Ben çok kararsız kaldım. Hangisini önerirsiniz?
Son durum nedir?

Son durum nedir?
RG35XX PlusRG351V
Ekran3.5 inch IPS screen, OCAfull lamination/ 640*4803.5 inch IPS screen, OCAfull lamination/ 640*480
CPUH700 quad-core ARM Cortex-A53, 1.5GHz frequencyRK3326 quad core 1.5 GHz
GPUDual- core G31 MP2Mali-G31 MP2
RAMLPDDR4 1GBDDR3L1GB
SystemLinuxOpen source Linux system
GamesSupport 30+ kinds of simulator. Support users to download games in relevant formatsSupport 20+ kinds of simulator. Support users to download the relevant format of the game.
BataryaLi-polymer battery 3300mAh, lasting 8 hoursLi-polymer 3900 mAh, lasting 6 hours.

Şimdi benim için önemli olan özellikleri yazdım sadece. Bağlantılardan tüm özelliklere bakabilirsiniz.
Son durum olarak; Ekran, CPU(farklı marka ama GHz aynı), GPU aynı özelliklere sahip. Ram olarak RG35XX Plus üstün. Kafamı karıştıran RG351V'de 3D rocker (3d analog) olması ve daha yüksek pil kapasitesi ile daha az saat şarjının bitmesi oldu. Acaba daha iyi performans mı varda pili daha çabuk bitiyor ve 3D analog tuşu var diye ama Youtube yabancı kanallarda birçok inceleme videoları var izledim çoğunu. RG35XX Plus daha iyi geldi gözüme. TV bağlanabiliyor, BT oyun kolu bağlayabiliyorsun. PS2 ikisinde de orjinal versiyonlarında yok. Ama ROM atılarak emulatörü kurulabiliyormuş ama çok iyi performans verdiğini zannetmiyorum. Benim kararım RG35XX Plus'dan yana oldu. 5-10 gün içerisinde elimde olacak. Kullanınca deneyimlerimide yazarım isterseniz. PS2 oynamak istiyorsanız RG405V oynatıyor ama bazı oyunlarda kasma sıkıntıları oluyor. Yine Youtube üzerinde oyun testleri var. Çok fazla İngilizce bilmediğimden bu kadar bilgi edinebildim.

Bugün elime ulaştı makine. İlk deneyimlerim olarak çok güzel ekranı ve sesi var. Tomb Raider 4 oyunu favorim olduğundan baya onu oynadım. Kasma falan yaşamadım. GTA Vice City Stories oyununu oynayamadım ama çalıştırmadığından değil, konsolda analog pad olmayıp sadece d-pad olduğundan. Bt bir bir oyun koluyla çok güzel oynanır. Bunu bilerek aldım ama bir eksikliğini hissettim o anda :D GB oyunlarını vs bahsetmiyorum bile Pokemon Yellow oynadım çok güzel oynanıyor. Bayağı oyun mevcut fakat bilgisayardan oyun yüklenmesi lazım. Nasıl yükleneceğini ve konsoldaki ayarları ilk etapta çözemedim, baya araştırmam lazım. Bir de bir eksiklik daha hissettim oda bir comfort grip olsa çok rahat deneyim sunar. İlk bakışım bunlar umarım size bir fikir oluşturur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir fan sitesi var. Ben açıkçası stock rom'dan bir sıkıntı görmediğim için "GarlicOS" gibi romları denemedim. Ama site cihazla ilgilenen kişiler tarafından hazırlandığı için cihazın etinden suyundan faydalanılabilecek her şeyi buluyorlar gibime geldi.

Son düzenleme:
Şöyle bir fan sitesi var. Ben açıkçası stock rom'dan bir sıkıntı görmediğim için "GarlicOS" gibi romları denemedim. Ama site cihazla ilgilenen kişiler tarafından hazırlandığı için cihazın etinden suyundan faydalanılabilecek her şeyi buluyorlar gibime geldi.
Elimde aynı cihaz var ancak henüz uyumlu GarlicOs sürümü yayımlanmadı. Beta sürüm piyasada dolanıyordu birkaç haftadır. Cihazda Wi-Fi var ancak güncellemeyi Wi-Fi üzerinden yapamıyorsunuz Bluetooth var ancak kablosuz kulaklıklar çalışmıyor. Anbernic firması cihazı yapıp satıyor sonrası geliştiricilere kalıyor. Yazılımsal olarak firmadan pek bir beklentiniz olmasın. Güzel cihaz yolculuklarda veya canınızın sıkıldığında iş görüyor.

Elimde aynı cihaz var ancak henüz uyumlu GarlicOs sürümü yayımlanmadı. Beta sürüm piyasada dolanıyordu birkaç haftadır. Cihazda Wi-Fi var ancak güncellemeyi Wi-Fi üzerinden yapamıyorsunuz Bluetooth var ancak kablosuz kulaklıklar çalışmıyor. Anbernic firması cihazı yapıp satıyor sonrası geliştiricilere kalıyor. Yazılımsal olarak firmadan pek bir beklentiniz olmasın. Güzel cihaz yolculuklarda veya canınızın sıkıldığında iş görüyor.
Aynen wifi'den güncelleme olmuyor ve bt'dan kulaklık çalışmıyor. Wi-Fi farklı cihazlarla oynamak için Bt ise gamepad için konulmuş sadece herhalde. Hiçbir beklentim yok zaten düzgün çalışan bir rom olduğunda cihaz açmamazlık yapmıyor. Tek sıkıntım PSP için bir analog pad olmaması. Bunu da zaten bilerek aldım ama reelde kullanınca pişman oldum ama cihaz çok güzel. PSP oyunlarında çok rahatsız etmeyecek kadar bir kasma oluyor. Ama zaten o oyunlar genelde 30 fps olduğundan hiç bir sorun teşkil etmiyor. PS2 oyunlarınıda açacak çekirdek yüklenebiliniyormuş fakat kafa yormadım. Belki de yüklenmiyordur emin değilim bu konu hakkında. Bu cihazı PS'de çok sevdiğiniz oyunlar için, yanınızda GB oyunları oynamak için almanız lazım. çok bir beklentiye girmeyin almak isteyenler.

Güncelleme: F310 oyun kumandamı gördü fakat L2 ve R2 tuşları pedal tarzı olduğundan cihaz o tuşları atayamadı. Çözümü şöyle buldum: Arkadaki tuşu D'ye getirmek. Bilgidir dursun belki birisine yardımı olur :D
f310-feature-1.jpg

Son düzenleme:
Bugün elime ulaştı makine. İlk deneyimlerim olarak çok güzel ekranı ve sesi var. Tomb Raider 4 oyunu favorim olduğundan baya onu oynadım. Kasma falan yaşamadım. GTA Vice City Stories oyununu oynayamadım ama çalıştırmadığından değil, konsolda analog pad olmayıp sadece d-pad olduğundan. Bt bir bir oyun koluyla çok güzel oynanır. Bunu bilerek aldım ama bir eksikliğini hissettim o anda :D GB oyunlarını vs bahsetmiyorum bile Pokemon Yellow oynadım çok güzel oynanıyor. Bayağı oyun mevcut fakat bilgisayardan oyun yüklenmesi lazım. Nasıl yükleneceğini ve konsoldaki ayarları ilk etapta çözemedim, baya araştırmam lazım. Bir de bir eksiklik daha hissettim oda bir comfort grip olsa çok rahat deneyim sunar. İlk bakışım bunlar umarım size bir fikir oluşturur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende Vita aldım hocam :) hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı