Onu çoğunlukla overclock konularında görüyorum. Seni soğutma tarzı konularda. Bir de bir arkadaş var nicki sayılı biri onu da antivirüs konularında görüyorum. İleride hepsiyle ilgili konu açacağım sırayla etiketlerim. Şimdilik kimin nerelerde bilgi sahibi olduğunu öğreniyorum pusuda.
Beni soğutma konusunda görmen normal. İşk konu açışım değil. Soğutma konusunda hem bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum hem de sorunuma çözüm arıyorum. Misal işlemcinin arka tarafına kasadan birkaç delik açarak 20 cm fan eklemesi yaptım.
Cevap verirken elimdeli sıvı soğutmayı unuttum. olur öyle kafa karışıklığı yüze vurmaya gerek yok. İşin esprisi bir yanada zaten ortalama 50-55 derecelerdeyim voltajı kendim ayarlıyorum. İyi bir sıvı macun gelmiş onla 50'in üstüne kolay kolay çıkmaz diye tahmin ediyorum. Şimdi ekran kartım olmadığı için deneyemedim işlemci arkasına da 20 cm fan monteledim.
RAM yükseltmek işlemciden çok daha saçma. İşlemci yükseltmek hem geleceğe dönük olur.
16 GB RAM 2 sene daha yeter diye düşünüyorum. Ama işlemcinizi 5600X-5800X gibi bir model yaparsanız çok daha uzun süreler yeterli olur.
RAM yükseltmek işlemciden çok daha saçma. İşlemci yükseltmek hem geleceğe dönük olur.
16 GB RAM 2 sene daha yeter diye düşünüyorum. Ama işlemcinizi 5600X-5800X gibi bir model yaparsanız çok daha uzun süreler yeterli olur.