RGB 4:4:4 mü YCbCr 4:4:4 mü?

Merhaba hocam hortlatmış gibi oldum ama benim monitörüm 10 bit fakat 8 bit kullanıyorum.
Msi Mag 272c model monitörüm var.
Sizce benim hangisini seçmem gerekir?

Merhaba hocam hortlatmış gibi oldum ama benim monitörüm 10 bit fakat 8 bit kullanıyorum.
Msi Mag 272c model monitörüm var.
Sizce benim hangisini seçmem gerekir?
RGB renk çıkışı ve 10bit derinliğinde kullanın. Konuda ilginç bir şekilde YCbCr savunulmuş ama baskıya gitmeyecek işlerde aşırı saçma görüntü verir. Anlayacağınız gibi YCbCr baskı için kullanır.

Renk örneklemesi (4:4:4, 4:2:2) ise videolarda kullanılır, daha çok yeşil ekranlarda ve grafik montajda işe yarar. Buradaki gibi illaha ki 4:4:4 açın gibi durum yok, açıldığı zaman subpixel ve pixel bunun için uygun olmadığı için ise yaramayacak.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama kullanım amacımı söyleyeyim. Oyun falan oynamam. Sadece YouTube ve dizi/film izleme amaçlı kullanıyorum. Laptopu HDMI üzerinden televizyona bağladım. Bu kullanım senaryosunda hangi seçeneği kullanmak doğru? Laptopu biraz önce formatladım ve ayarlardan baktığımda otomatik olarak 10 bit YCbCr seçiliydi. Otomatik olarak YCbCr neden seçiliyor bu durumda? RGB anladığım kadarıyla benim kullanım amacıma daha uygun görünüyor. Ya da en uygunu YCbCr olduğu için sistem otomatik olarak bunu mu seçiyor?

Siyah ve beyaz dışında aynı gözüküyorlar fakat RGB modda beyazlar daha temiz gözüküyor gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…