RGB fan bağlantısı nasıl yapılabilir?

• Konuyu başlatan Mhmd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.736

Mhmd

Hectopat
Selamlar.
4 Adet Sharkoon pacelight RGB 4 pinli RGB fanım var.
Bunların 3 tanesini çoklayıcıya bağladım ve anakartımın (Z270E) 4 pin RGB girişine düzgün bir şekilde taktım.
Fakat sadece turkuaz rengi yandı ve AuraSync'de ürünü göremedim. Sanırım bir kontrolcüye ihtiyacım var.
Sorunun çözümünü veya uygun fiyatlı bir kontrolcü önerebilir misiniz? Teşekkürler.
Yazım yanlışlarım ve tam olarak anlatamadığım için özür dilerim.

Dediği gibi kablo bağlantılarını atar mısın?
Ok yönleri gözükür ise güzel olur.

Şu anda kabloları açabilecek bir konumda değilim fakat tarif edebilirim.
Fanda 2 kablo çıkışı var sonra 3'e çoğalıyor.
Birisi 4pin 12V GRB yazan kablo ok yönünü doğru taktığıma eminim yoksa çalışmazdı sanırım.
Diğeri anakarta takılan fan girişi diğer ise dişi veya erkek uç olabilen güç girişi.

Selamlar.
4 Adet Sharkoon pacelight RGB 4 pinli RGB fanım var.
Bunların 3 tanesini çoklayıcıya bağladım ve anakartımın (Z270E) 4 pin RGB girişine düzgün bir şekilde taktım.
Fakat sadece turkuaz rengi yandı ve AuraSync'de ürünü göremedim. Sanırım bir kontrolcüye ihtiyacım var.
Sorunun çözümünü veya uygun fiyatlı bir kontrolcü önerebilir misiniz? Teşekkürler.
Yazım yanlışlarım ve tam olarak anlatamadığım için özür dilerim.
Fanların RGB girişlerini mi çokladınız güç girişlerini mi?

Peki RGB girişlerini bir erkek-bir dişi, bir erkek-bir dişi şeklinde çoklayabiliyor musunuz? Bazı fanlar öyle de kullanılabiliyor.

Hocam şöyle bir sorun var tek bir fanı onlardan ayrı olarak direk anakart 12V RGB girişine ve anakart üzerindeki fan girişine taktım yine aynı sorun var. Aura'da gözükmüyor acaba kendine özel bir kontrolcüsü mü var fanların onu anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı