RGB fan yaprağında boşluk var

OREEMER

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Benim bilgisayarımda 3 adet kontrolcü fanlarım var ve fan yapraklarında boşluk var. Elimi iki köşeye atınca sallanıyor. Bu boşlukları nasıl gideririm?

Fanlar dönerken titreşerek ses çıkarıyor mu? Yani sizi rahatsız eden bir durum yoksa hemen hemen tüm fanların elimizle yapraklarını ittirdiğimizde bir esneme payı olur. Sonuçta bobinlere geçirme yöntemiyle sürtünmeyi en aza indirecek şekilde montelenirler. Boşluk rahatsız etmiyorsa öyle kalsın. Ben fanlarda zamanla boşluk oldu gibisinden bir şikayet hiç duymamıştım. Siz sonradan da fark etmiş olabilirsiniz. Bu bir arıza olsa hepsinde birden olmazdı diye düşünüyorum.

Fanlar dönerken titreşerek ses çıkarıyor mu? Yani sizi rahatsız eden bir durum yoksa hemen hemen tüm fanların elimizle yapraklarını ittirdiğimizde bir esneme payı olur. Sonuçta bobinlere geçirme yöntemiyle sürtünmeyi en aza indirecek şekilde montelenirler. Boşluk rahatsız etmiyorsa öyle kalsın. Ben fanlarda zamanla boşluk oldu gibisinden bir şikayet hiç duymamıştım. Siz sonradan da fark etmiş olabilirsiniz. Bu bir arıza olsa hepsinde birden olmazdı diye düşünüyorum.
Hocam şöyle söliyim deli gibi ses geliyor ve 2 tanesini bu yüzden çıkardım egzoz fanı en düşükte bile ses yapıyor beni rahatsız ediyor yani

Yani bazı kasalardaki fanlar gerçekten kalitesiz olabiliyor ve bu tip arızaları sıkça yaşatıyor. Büyük ihtimalle kasadan güç alan ve sabit hızda çalışan fanlar. Kasa modelin ne? Bunun en güzel çözümü ana karttan kontrol edebildiğin PWM fanlardan bağlaman.
Hocam bu fanlar kontrolcülü ve 6 pin girişe sahipler üstüne yağlama vs yaptım ama boşluk var dediğimde açıklamayı unuttmuşum şöyle fan sanki yan yada başka bir yere degermiş gibi ses yapıyor

Hocam peki segmanları eğeçıkarırsam içinde bir sıkıntı yoksa tozdanda yapma şansı var mıdır sence varsa tamirini yapabilirim kendimce.
Ama bu sesi yanlara değmeden yapıyorsa bobinlerinde sorun var demektir. Bobin sürtünüyor bir şekilde. Yağlamak da çözmediyse kanımca artık çok fazla müdahale edilebilecek durumda değiller. Ömürlerini doldurmuş da olabilirler.

Zaten sorun devamlı var. Yani ya tamamen çözeceksin ya da yenisiyle değiştireceksin. Bu şekilde ne kadar sinir bozucu ses çıkardığını ve rahatsız ettiğini tahmin edebiliyorum. Ama kasandaki diğer donanımlarını da koruman gerek güzel havalandırmayla. Şimdi sana fanı sök derim bozulur, ben suçlu olurum :D

Yok hocam suçlu siz olmazsınız siz sadece seçenek sundunuz bende yapacam bugün zaten kasada şu an 1 tane HDD yuvasına takılı fan var bir tane 24cm fan var yanda 1 tane egzoz 1 tane altan ekran kartına hava akışı sağlaması için var zaten 240mm sıvı soğutmayı saymıyorum bile.
Zaten sorun devamlı var. Yani ya tamamen çözeceksin ya da yenisiyle değiştireceksin. Bu şekilde ne kadar sinir bozucu ses çıkardığını ve rahatsız ettiğini tahmin edebiliyorum. Ama kasandaki diğer donanımlarını da koruman gerek güzel havalandırmayla. Şimdi sana fanı sök derim bozulur, ben suçlu olurum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı