RGB kasayı ARGB yapmak

• Konuyu başlatan Moli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.273

Moli

Centipat
Arkadaşlar, uyumayan herkese merhaba. Bende Sharkoon TG4 RGB kasa var. Ve anakartım da Gigabyte B450MS2H. Anladığım kadarıyla anakartım ARGB'yi yazılımsal olarak destekliyor. Fakat kasam desteklemiyor diye anladım.(yanlışım varsa düzeltin.) Bu kasanın fanları kasanın sağındaki kapalı yerde bir karta bağlı. RGB modları için böyle bir kart koymuşlar devre kartı gibi bir şeye benziyor. Şimdi ben bu kasanın fanlarını kontrol eden kartı başka bir kasanın kartıyla değiştirirsem onun RGB modlarına sahip olur muyum? Ya da yazılımsal programla halledebilir miyim?

Anakartında RGB desteği var ARGB desteği yok maalesef. Kasanın arkasındaki RGB modülünün yazılımı varsa o yazılımla kontrol edebilirsin. Düğmesi, yazılımı falan yoksa ve fanların RGB ise kasadaki o RGB modülünü çıkarıp fanlarını anakartın RGB portuna bağlarsan anakartın yazılımı ile kontrol edebilirsin.

Anladığım kadarıyla anakartım ARGB'yi yazılımsal olarak destekliyor. Fakat kasam desteklemiyor diye anladım.
Hayır, anakartınız ARGB desteklemiyor. Ayrıca kasa fanları da RGB.

Kasayı ARGB yapmanız için ARGB fanlar satın almalısınız. Ekstra olarak da ARGB kontrolcü. Cooler Master SickleFlow 3'lü paket gibi.

Kontrolcü olmadan alırsanız anakartınızdan dolayı kontrol edemezsiniz. Anakart üzerinden kontrol etmek istiyorsanız ARGB destekli bir model almalısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı