RGB LED ŞERİT TAVSİYESİ

DIABLO36

Kilopat
Selamlar. Görseldeki Led şerit tarzında bir ürün arıyorum. İnternette biraz araştırma yaptım, farklı farklı kategorileri var gibi. Bu konularda pek bilgim yok ve daha önce de hiç led şerit kullanmadım. Fotoğraftaki gibi masayı çevreleyecek tarzda bir led şerit arıyorum. Merak ettiklerim, bağlantısını bilgisayarıma mı yapacağım veya nasıl oluyor bağlantıları? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Bu konularda da biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Screenshot_1.png

Corsair iCUE LS100
Bilgisayara usbyle bağlanıyor.

İstediğin gibi her yerde her renk ışık kullanabilirsin. Yalnız anladığım kadarıyla sen düşük bütçeli bir şey arıyorsun. Bu ürün Amazon USA'de $120 , Türkiye'de henüz satışı başlamadı. Esas amacı sadece rgb , sürekli rengarenk ya da tek renk yanan ışık değil. Esas kullanım amacı Pc'ye yüklenen yazılımıyla ambiyans ışığı oluşturmak. Philips ambilight tv teknolojisinde ki gibi ekranın uçlarındaki renkleri duvara yansıtıp duvar ekranın devamıymış gibi gösteriyor. Philips tv kullananlar bilir , bu aydınlatmanın tvden daha iyi gözüktüğü zamanlar oluyor. Sırf ambilight teknolojisi için aynı paraya daha iyi panelli bir tv almak yerine Philips alanlar oluyor. Bunun patenti Philips'te ve başka hiçbir firma kullanamıyor , bilgisayarda Corsair uygulama desteğiyle kullanılabiliyor.

İstediğin gibi her yerde her renk ışık kullanabilirsin. Yalnız anladığım kadarıyla sen düşük bütçeli bir şey arıyorsun. Bu ürün Amazon USA'de $120 , Türkiye'de henüz satışı başlamadı. Esas amacı sadece rgb , sürekli rengarenk ya da tek renk yanan ışık değil. Esas kullanım amacı Pc'ye yüklenen yazılımıyla ambiyans ışığı oluşturmak. Philips ambilight tv teknolojisinde ki gibi ekranın uçlarındaki renkleri duvara yansıtıp duvar ekranın devamıymış gibi gösteriyor. Philips tv kullananlar bilir , bu aydınlatmanın tvden daha iyi gözüktüğü zamanlar oluyor. Sırf ambilight teknolojisi için aynı paraya daha iyi panelli bir tv almak yerine Philips alanlar oluyor. Bunun patenti Philips'te ve başka hiçbir firma kullanamıyor , bilgisayarda Corsair uygulama desteğiyle kullanılabiliyor.
Aradığım bunun gibi sade ve basit bir sistem evet. Tek renkten ziyade farklı renk modlarına da geçiş yapabilirsem işimi görecektir.
Merhaba, aşağıdaki ürüne bakabilirsiniz.
Sanırım bu işimi görecek türden. Bunların tek renklisinin yanında renk geçişli modlara sahip ürünleri var mı? Veya o ürünleri ne diye aratmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    149,2 KB · Görüntüleme: 614
Hocam çeşitli renk geçişleri bulunanlarda fiyat artıyor. Bunda tek renk yanabilen 16 renk, Rainbow animasyonu ve her rengin yanıp sönmesi gibi modlar mevcuttur tahminimce. Genelde öyle oluyor bu fiyat bandındaki ledlerde. RGB yerine ARGB olarak aratırsanız istediğiniz ledler karşınıza çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı