RGB LED vs RGB ampul

Fiyatlarına baktım 1000 TL civarıydı bende eski LED'imi tamir ettim :D. (ekonomi bize elektrikçiliğide öğretti vallahi:))
Yani hocam maalesef artık böyle. Ben de elektronik bir şey alcağım zaman yurtdışına tatile çıkıyorum sırf aynı fiyata geliyor diye. Üzücü ):

RGB şerit led alabilirsin ama alırken özellikle dışı slikon kaplı olanlardan tercih et birde bunların çipleri oluyor. Bildiğim kadarı ile 4 çipli olanlar iyi oluyor.

Koçtaşta vardı fiyatları da makuldu diye hatırlıyorum.

Genel bir aydınlatma istiyorsan ve RGB olmasını istiyorsan ampul yetersiz kalır. RBG şerit LED en mantıklısı olacaktır. Fakat RGB şerit LED'ler hassastır. Tek renkli şerit LED'lerin çiplerinde 1 diyot bulunurken RGB şerit LED'lerde 4 diyot bulunur. Bu nedenle daha çok ısınır. Alacağınız şerit LED'in PCB yapısı sağlam olmalıdır. Bu yüzden alacağınız markaya özen gösterin. Bir tık fazla para harcayın, sonra üzülmeyin.

RGB olacağı için kumanda modülü de almanız gerekecek. Bunda da ucuza kaçmayın, kolay bozulan bir cihazdır.

Alacağınız LED sürücünün de tek renk şerit LED'e göre daha güçlü olması gerekecek. 15 metreden bahsetmişsiniz. Tek renk şeritte sarfiyat 15 metrede 15-20 Amper civarıdır. RGB olacağı için en az 20 Amper sürücü kullanmanız gerekir. Benim tavsiyem 30 Amper kullanmanız.

Genel bir aydınlatma istiyorsan ve RGB olmasını istiyorsan ampul yetersiz kalır. Rbg şerit LED en mantıklısı olacaktır. Fakat RGB şerit LED'ler hassastır. Tek renkli şerit LED'lerin çiplerinde 1 diyot bulunurken RGB şerit LED'lerde 4 diyot bulunur. Bu nedenle daha çok ısınır. Alacağınız şerit LED'in PCB yapısı sağlam olmalıdır. Bu yüzden alacağınız markaya özen gösterin. Bir tık fazla para harcayın, sonra üzülmeyin.

RGB olacağı için kumanda modülü de almanız gerekecek. Bunda da ucuza kaçmayın, kolay bozulan bir cihazdır.

Alacağınız LED sürücünün de tek renk şerit LED'e göre daha güçlü olması gerekecek. 15 metreden bahsetmişsiniz. Tek renk şeritte sarfiyat 15 metrede 15-20 amper civarıdır. RGB olacağı için en az 20 amper sürücü kullanmanız gerekir. Benim tavsiyem 30 amper kullanmanız.

Peki buna uygun bir link var mıdır hocam rica etsem?

Peki buna uygun bir link var mıdır hocam rica etsem?
Doğru ve net bilgi veren bir kaynak bulabileceğimi sanmıyorum. Ama elimden geldiğince sana yardımcı olacağım.

Öncelikle senin isteğine karşılık verecek, doğru ve kaliteli malzemeye ulaşman gerek. Ulaşacağın malzeme montaja ve kullanıma hazır malzeme olacak. Fakat montajı ya anlayan birine, ya da bir elektrikçiye yaptırman gerekecek. Eğer yeterince bilgi ve beceriye sahipsen sen de yapabilirsin.

Ülkemiz şartlarında bu tarz işlere zaman ve para harcamak haliyle biraz zordur. Bu yüzden bu işi bir kere yapmak ve sağlamca yapmak gerekir. Bu sayede verdiğin paranın hakkını alır ve üzülmezsin. Bunun için en önemlisi iyi bir ürün kullanmak gerekiyor. Elektrikçi olduğum ve bu tarz işleri sürekli yaptığım için, tecrübelerime dayanarak sana ACK isimli ürünü kullanmanı tavsiye ediyorum.

Kullanman gereken ürün ve nereden tedarik edeceğinle ilgili soruların olursa DM ile bana ulaşırsan sana gerekli bilgileri iletebilirim.

Doğru ve net bilgi veren bir kaynak bulabileceğimi sanmıyorum. Ama elimden geldiğince sana yardımcı olacağım.

Öncelikle senin isteğine karşılık verecek, doğru ve kaliteli malzemeye ulaşman gerek. Ulaşacağın malzeme montaja ve kullanıma hazır malzeme olacak. Fakat montajı ya anlayan birine, ya da bir elektrikçiye yaptırman gerekecek. Eğer yeterince bilgi ve beceriye sahipsen sen de yapabilirsin.

Ülkemiz şartlarında bu tarz işlere zaman ve para harcamak haliyle biraz zordur. Bu yüzden bu işi bir kere yapmak ve sağlamca yapmak gerekir. Bu sayede verdiğin paranın hakkını alır ve üzülmezsin. Bunun için en önemlisi iyi bir ürün kullanmak gerekiyor. Elektrikçi olduğum ve bu tarz işleri sürekli yaptığım için, tecrübelerime dayanarak sana ack isimli ürünü kullanmanı tavsiye ediyorum.

Kullanman gereken ürün ve nereden tedarik edeceğinle ilgili soruların olursa DM ile bana ulaşırsan sana gerekli bilgileri iletebilirim.

Çok teşekkür ederimm sağ olasın yardımın için şu an değil ama ileriye doğru alacağım o zaman bunu göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim.

Arkadaşlar sizce RGB LED mi almalıyım yoksa RGB ampul mü almalıyım? Hangisini öneriyorsanız güncelinden de link atabilir misiniz? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
LED'ler normal ampullere göre daha az enerji harcarlar. Ve floresan kadar ömürlü olmasada uzun süre götürecek ışıklar. LED tercih ederdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı